Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 16.4. – svátek slaví Irena

Když nejsou lidi, musíme mít dobrou techniku. Zkusme ji hledat v Polsku

Zveřejněno: 7. 5. 2019

Hledání vám můžeme usnadnit. V následujících řádcích představíme firmu, která dodává na polský a globální trh stroje pro pěstování ovoce a zeleniny. Všechno, co dělají, tak nejlepším možným způsobem, díky kterému se podařilo získat důvěru tisíců klientů z celého světa a dosáhnout pozice světového lídra v oboru.

Formátovače řádků WEREMCZUK.

Historie společnosti WEREMCZUK začala v roce 1981. Inženýři - Danuta a Józef Weremczuk, založili společnost, jejímž posláním bylo vytvořit moderní technologie, které mají usnadnit a zlepšit kvalitu práce zemědělcům. Tímto způsobem byl vytvořen první kombajn - JOANNA. V následujících letech společnost rostla a neustále zvyšovala počet vyrobených strojů i jejich typy. Během činnosti vyvinuli a přizpůsobili mnoho nových strojů pro producenty ovoce a zeleniny. Snažili se to udělat co nejlépe. Proto jim důvěřují tisíce zákazníků z celého světa a stroje také získaly řadu ocenění na zemědělských výstavách.

Formátovače řádků WEREMCZUK MR nebo AUR

Pro sadbu je třeba mít dobře připravené pole. K tomu nám slouží tvářecí stroje - formátovač řádků pasivní nebo aktivní, 2-3 řádkový nebo 4 řádkový. Pro pasivní modely formátovačů řádků MR musí být půda vhodně připravena do hloubky 25 cm řádným prokypřením. Model AUR s aktivní rotační půdní frézou pro zpracování vyžaduje vhodně připravenou půdu do hloubky 15-25 cm. Hrůbky takto vytvořené jsou měkké uvnitř, to znamená, že půda je prokypřená až do hloubky 30 cm. Hrobkovač současně slouží pro kultivaci a likvidaci plevelů. K modelům AUR je volitelná výbava šířky a tvary hrůbkovacích tunelů včetně urovnávacích válců.

Formátovače řádků WEREMCZUK.
Formátovače řádků WEREMCZUK.

Když máme připravené pole tak můžeme sadit

To nám může usnadnit zařízení jak na setí semen, tak sázecí stroje na sazenice. Pneumatický přesný secí stroj MAX PNEUMATIC je moderní, funkční a vysoce kvalitní zařízení na setí malých semen jako je mrkev, petržel, zelí, květák, cibule, ředkvička, malá červená řepa, okurek a jiné. K dispozici je 2, 3, 4, 5, 6 a 8 řádková varianta stroje v nabídce. Objem zásobníku na sekci činí 1,7 l (na okurky 12,8 l). Minimální rozchod řádku je 23 cm.

Pneumatický přesný secí stroj MAX PNEUMATIC.
Pneumatický přesný secí stroj MAX PNEUMATIC.

Druhou kategorii strojů zastupuje sazeč přesný karuselový PATRYK-2 pro sazenice, který má mechanické karuselové šesti sekční otočné sázecí ústrojí. Stroj je určený k výsadbě semenáčků zeleniny, jahod, tabáku a květin z vícedílných plat (semenářských palet). Počet sekcí v řadě - 2, 3, 4 a 6 pracovišť. Rozteč řádků činí 50-90 cm nebo 30-50 cm. Vzdálenost mezi sazenicemi v řadě je regulovatelná od 11 cm do 65 cm. Hloubka sadby činí maximálně 12 cm. Určeno pro více typů sazenic. Pohon karuselu z pohonu kola. Výstup dle typu - 1800 až 3600 sazenic/h.

Sazeč přesný karuselový PATRYK-2 pro sazenice.
Sazeč přesný karuselový PATRYK-2 pro sazenice.

Když nám zelenina vyroste, tak ji musíme ještě sklidit

K tomu nám budou sloužit stroje na dobývání kořenové zeleniny. Kořenová řezačka BONA s drtičem natě je velmi efektivní a hospodárný stroj pro přípravu sklizně kořenové zeleniny jako je mrkev, ředkev a petržele pro přímé zpracování nebo uskladnění. Její pracovní šířka je 150 cm. Jedná se o polonesený stroj s 2 nebo 3 hlavami na řezání natě, kdy pohon zajišťují hydromotory. Určena je pro traktory o výkonu 35 až 70 koní.

Kořenová řezačka BONA s drtičem natě.
Kořenová řezačka BONA s drtičem natě.

Uživatel kořenové ořezávačky od firmy WEREMCZUK může po takové operaci vyjet s běžnými dobývacími stroji a získat mrkev nebo jinou kořenovou zeleninu. Hlavy jsou dokonale odříznuty v požadované výšce. Tyto kořeny mrkve jsou připraveny ke sklizni a dodání zákazníkovi. Ořezávačka BONA je určena pro práci na hrůbcích nebo záhonech. Stroj může být také použit pro přípravu na rovných půdních plochách.

Nyní chceme ale dostat z pole i mrkev, celer a jiné plodiny

K tomu nám poslouží vyorávací a třídicí kombajn ALINA ECO II nebo větší stroj ALINA SUPERNOVA. Mrkvový kombajn ALINA ECO je vhodný pro malé a střední pěstební plochy. Sklízecí stroj je vybaven vyorávací funkcí jednořádkovou s vytrhávacím dopravníkem a čisticí sekcí. Plodiny na návěs putují přes dopravník. Moderní a funkční technická řešení zaručují efektivní vychystávání a vysokou kvalitu plodin. Doporučený výkon traktoru je kolem 80 koní. S dobře seřízeným strojem budete mít výkon kolem 0,06 až 0,1 ha/hod.

Třídicí kombajn ALINA ECO II.
Třídicí kombajn ALINA ECO II.

Kořenový kombajn ALINA SUPERNOVA je vhodný pro větší pěstební plochy s vysokým porostem. Je kompatibilní s traktory o výkonu nejméně 80 koní a s různými druhy přívěsů. ALINA SUPERNOVA je ideální pro každou oblast produkce kořenové zeleniny. Moderní a funkční technická řešení zaručují efektivní a vysokou kvalitu plodin. Sklízecí kombajn je vybaven čisticí funkcí, protlačováním, dopravníkem a dá se doplnit další celou řadou doplňků. S dobře seřízeným strojem budete mít výkon kolem 0,08 až 0,12 ha/hod.

Kořenový kombajn ALINA SUPERNOVA
Kořenový kombajn ALINA SUPERNOVA

Největší z vyráběných strojů je samochodný kombajn MAXIMUS

Vhodný je samohybný, víceřadý kořenový kombajn MAXIMUS pro velké oblasti pěstování zeleniny (včetně: mrkve, petržele, celeru, červené řepy). Použití zvukotěsné a klimatizované kabiny zaručuje nejpříjemnější pracovní podmínky. Kombajn je také vybaven ekologickým a ekonomický motorem PERKINS. Odolná konstrukce samotného stroje, nastavitelné přední kolo, vynikající kvalita plodin, efektivní čištění plodin, tří-elementový hlavní rotační dopravník, nezávislé ovládání vychystávacích jednotek, automatická synchronizace rychlosti sběracích pásů s pracovní rychlostí, pohodlné pracovní prostředí s panoramatickou a širokou kabinou, vynikající výhled z kabiny stroje, videokamera a jiné vymoženosti. S tímto strojem budete mít výkon kolem 0,15 ha/hod.

Samohybný, víceřadý kořenový kombajn MAXIMUS pro velké oblasti pěstování zeleniny
Samohybný, víceřadý kořenový kombajn MAXIMUS pro velké oblasti pěstování zeleniny

Cíle a vize

Cílem společnosti WEREMCZUK je vytvářet inovativní technologie a vyrábět stroje nejvyšší kvality, které budou sledovat neustále se měnící trh se zemědělskou technikou. Trvale udržitelný rozvoj, automatizace práce a minimalizace servisních činností jsou základními oblastmi, které chtějí rozvíjet, aby zvýšili konkurenceschopnost a ziskovost výroby. S výběrem správné techniky poradí společnost POL-AGRO TRADING ZT, která má v nabídce i stroje pro ovocnáře jako jsou tunelové postřikovače, ořezávače, herbi hlavy, obsékače, vymetače, setřásače ovoce a kombajny na maliny, rybíz, borůvky, angrešt, šípky, višně, ale o tom zase někdy příště.

Autor: Milan Jedlička
Foto: WEREMCZUK

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.