AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Krampe oslavuje 100. výročí exkluzivní edicí návěsů

Zveřejněno: 31. 10. 2018

Německá rodinná firma Krampe Fahrzeugbau GmbH letos oslavuje své 100. výročí. Ve vedení výrobce stojí již třetí a čtvrtá generace zakladatele Robina Krampe, takže je stále plně v rukou rodiny. Letos také slaví nynější majitel August Krampe 60. narozeniny. Takto významná jubilea společnost náležitě oslaví. Bude z toho těžit jak zákazník, tak fanoušek značky.

Návěs Krampe v jedinečném hávu.

Historie renomovaného výrobce Krampe sahá do roku 1918. Ale až od roku 1921 byla postavena kovárna. Od kovářství do výroby profesionálních návěsů uplynulo již 100 let. V současné době je společnost uznávaná v oblasti dopravy. Ve výrobním programu má návěsy a přívěsy všech druhů pro použití jak v zemědělství, tak v silniční dopravě. Dokáže vyrobit i stroje na zakázku.

Nyní výroba probíhá v bývalých kasárnách v Coesfeld-Flamschen o rozloze deseti hektarů. Aby důvodů k oslavám nebylo málo, letos je to také deset let od přesunu výroby do v Coesfeld-Flamschen. Významná jubilea Krampe oslaví tím, že vyrobí 100 nejpopulárnějších návěsů HP20 (sklápěč TP), Big Body 540 a Big Body 750. Rozeznávacím znamením bude nejen černé lakování, ale také číslování od 1 do 100 s razítkem a osvětlením LED. Pro každou zemi bude k dispozici omezený počet těchto návěsů, aby byla distribuce spravedlivá.

I fanoušci budou těžit z oslav, protože výrobce nabídne speciální edici 1000 kusů modelů Halfpipe HP 20 v měřítku 1:50, které ale nepůjde zakoupit prostřednictvím maloobchodníků.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Krampe

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.