TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Lemken investuje do umělé inteligence. Získal podíl ve společnosti Track32

Zveřejněno: 4. 1. 2023

Moderní rozpoznávání obrazu je v zemědělství stále rozšířenější a umožňuje alespoň částečně autonomní využití strojů v mnoha oborech. To však vyžaduje výkonné kamery nebo senzory v kombinaci s inteligentními algoritmy.

Intenzivní spolupráce se společností Track32, sídlící v nizozemském Ede, se již velmi osvědčila při vývoji okopávače.

Společnost Lemken již uvedla na trh stroj na okopávání s umělou inteligencí IC-Weeder, který spolehlivě rozlišuje cukrovou řepu od plevele. Příslušný software vyvinul nizozemský specialista na agrotechniku Track32, v němž nyní společnost Lemken získala podíl. Lemken tak využívá příležitosti vyvíjet technologie budoucnosti ve vlastní režii ve spolupráci s kompetentním partnerem.

Pro společnost Lemken přináší tato investice kromě velkého tržního potenciálu také další výhody, a to v oblasti udržitelnosti: Stroje vybavené touto technologií významně přispějí k regenerativnímu zemědělství. Odborné znalosti společnosti Track32 umožní ještě přesnější a všestrannější využití nářadí značky Lemken, takže inteligentní stroje budou moci být ovládány nejen lidskou obsluhou, ale například i roboty.

Software Track32 na IC-Weeder AI.
Software Track32 na IC-Weeder AI.