Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Mazzotti modernizuje samojízdné postřikovače pro rok 2021

Zveřejněno: 25. 2. 2021

Sortiment samojízdných postřikovačů MAF společnosti Mazzotti byl modernizován a rozšířen pro rok 2021. Plně vlastněná dceřiná společnost John Deere působící ze své základny v italské Ravenně, Mazzotti se zaměřuje na výrobu samojízdných postřikovačů.

Modelová řada Mazzotti MAF pro rok 2021 bude vybavena systémem M-Spray, který je převzat z řady tažených a samojízdných postřikovačů John Deere. Zdroj foto - tisková zpráva Mazzotti

V roce 2021 budou stávající modely MAF 2580 (2500 litrů), 3180 (3000 litrů) a 3580 (3500 litrů) obsahovat několik inovací, včetně nového systému aplikace postřiku, nových postřikovacích ramen s větším pracovním záběrem a ovládání.

Řada MAF bude také obohacena o nový kompaktní a velkokapacitní model Mazzotti MAF 4080. Ten má podvozek s delším rozvorem, který umožňuje přepravu větší nádrže na roztok o objemu 4000 litrů, při zachování ideální hmotnosti 50 / 50.

Všechny čtyři modely jsou poháněny čtyřválcovým motorem John Deere Stage V o výkonu 175 koní, který nabízí tichý provoz, vysokou produktivitu a nízkou spotřebou paliva. Stroje MAF 2580 a 3180 jsou vybaveny standardní hydrostatickou převodovkou, díky které dosáhne postřikovač rychlosti 40 km/h nebo 50 km/h.

Vysoce výkonná převodovka je standardně k dispozici ve větších modelech MAF 3580 a 4080. Alternativně lze u variant MC specifikovat mechanický pohon, který nabízí joystickem ovládanou, plynulou převodovku.

Systém řízení, který zahrnuje volitelné režimy řízení dvou kol, čtyř kol nebo krabího chodu, byl modernizován a nyní obsahuje automatické vyrovnání kol při přepínání mezi režimy. Možností je montáž větších pneumatik s velkým průměrem. Řízení čtyř kol je nyní automaticky deaktivováno při rychlostech nad 14 km/h.

Modelová řada Mazzotti MAF pro rok 2021 bude vybavena systémem M-Spray, který je převzat z řady tažených a samojízdných postřikovačů John Deere. Tento dvouokruhový systém je vybaven plnicím čerpadlem o průtoku 600 litrů / min, které je schopné naplnit největší model MAF 4080 za méně než sedm minut.

Funkce Active Pause nabízí smíchaní chemické náplně pomocí systému PowrFill s veškerou čistou vodou potřebnou pro postřikování a to bez kontaktu s velkou plnicí nádrži. Postřikování se provádí pomocí speciálního vysokotlakého postřikového čerpadla s vysokým průtokem 750 litrů za minutu s přímým ovládáním dávkování.

Míchání i proplachování nádrže je řízeno elektronicky a pět plně automatických proplachovacích programů zajišťuje, že je stroj před postřikováním různě odlišných plodin zcela čistý. Všechny operace, včetně proplachování, lze provádět buď zevnitř kabiny, nebo pomocí nového ovládání Solution Command a digitálního displeje na centrálním stanovišti obsluhy na jedné straně stroje.

Nová řada postřikovacích ramen

Pro postřikovače Mazzotti řady MAF pro rok 2021 je nyní k dispozici nová řada postřikovacích ramen MK s pracovním záběrem od 24 do 36 metrů, včetně verze 36 / 24 metrů. Díky trojúhelníkové 3D ocelové konstrukci a chráničům trysek z nerezové oceli v konstrukci jsou ramena konstruována pro vyšší odolnost a dlouhou životnost.

Automatické ovládání postřikovacích ramen zajišťuje systém NORAC UC7 se senzory a aktivním ovládáním středového rámu pro přesné a předvídatelné chování ramen. Systém NORAC UC7, který je k dispozici v konfiguracích se třemi nebo pěti senzory, nabízí automatické ovládání výšky, úhlu ramene a přesné umístění trysek pro optimální pokrytí.

Standardně je k dispozici individuální ovládání trysek (INC) pro rychlé a přesné přepínání každé jednotlivé trysky, opět s využitím systému INC vyvinutého a vyrobeného společností John Deere. Pro manuální provoz lze z kabiny určit virtuální šířky sekcí, zatímco v automatickém režimu se každá tryska přepíná individuálně podle polohy DGPS.

Kabina postřikovače byla navržena pro pohodlí a bezpečnost během dlouhých pracovních dnů. Velká plocha čelního skla a celkově prosklená kabina poskytuje vynikající výhled obsluhy směrem k plodinám a postřikovacímu rameni, zatímco elektronická klimatizace udržuje pohodlné pracovní prostředí a standardní filtrace kategorie 4 poskytuje ochranu před škodlivými výpary a prachem z postřiku. Přepracované ovládací prvky loketní opěrky a multifunkční joystick jsou navrženy speciálně pro postřikování a všechny ovládací prvky jsou umístěny logicky a na dosah ruky.

Systém ovládání postřikovače Mazzotti řady MAF nyní využívá technologii ISOBUS společnosti John Deere a poskytuje výkonné, ale snadno použitelné rozhraní. Výběr z displejů GreenStar od John Deere 4240 nebo 4640 poskytuje plnou kontrolu nad postřikem a s přijímačem StarFire 6000 DGPS se mohou postarat také o individuální ovládání trysek, aplikaci různých druhů postřiků a také zaznamenávat dané úlohy.

K dispozici je bezdrátová komunikace, jako je bezdrátový přenos dat a vzdálený přístup k displeji.

Autor: Jakub Tutsch1)
Foto: Mazzotti

1) z podkladů Mazzotti

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.