Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Mega patří mezi největší nesené postřikovače na světě

Aktualizováno: 6. 3. 2017

Na veletrhu SIMA 2017 v Paříži se představí největší nesený postřikovač na světě. Představí ho tam firma Hardi.

Hardi

Stroj patří do řady nových postřikovačů Mega. Řada nabízí stejné technologie, jako řada Commander a Navigator. Postřikovače řady Mega mohou nabídnout objem nádrže 1800 až 2200 litrů. Verze s objemem 200 a 1500 l budou nabízeny později. Pokud traktor s novým Hardi Mega 2200 vybavíte ještě přední nádrží o objemu 1800 litrů, dostanete celkový objem, kterým disponují už i samojízdné postřikovače. K dostání je i přední nádrž o menším objemu, a to 1500 litrů. Nyní probíhá testování inteligentního systému, který zajistí spolupráci mezi přední a zadní nádrží. Systém by měl zajistit souběžné vyprazdňování dvou nádrží tak, aby bylo zajištěno optimální rozložení hmotnosti.

Postřikovač Mega 2200 je k dispozici s rameny o délce až 28 metrů, přičemž skládání se provádí do vertikální polohy za postřikovač. Ramena mají automatické sledování půdy a proplachování nádrže se provádí prostřednictvím ISOBUS přes obrazovku HC 8600 nebo HC 9600 

Ovládací panel na postřikovači je zakryt, aby se zabránilo jeho zašpinění od velkých kol traktoru. Postřikovač je rovněž vybaven žebříkem pro snadný přístup nahoru. Dále je postřikovač vybaven pružinovým systémem, který zmenšuje rázy, které mohou být při jízdě na nerovném terénu převedené z postřikovače do traktoru. Zároveň systém odpružení zajišťuje dosažení vyšší rychlosti, aniž by byla ohrožena bezpečnost. 

Nový postřikovač typu 2200 a řady Mega bude k dostání již od letošního jara.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Hardi

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.