Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Meziřádkové kypřiče New Holland SRC SmartSteer dostanou kamerové navádění

Zveřejněno: 23. 2. 2022

New Holland pokračuje ve vývoji v oblasti mechanické regulace plevele a představuje nový model meziřádkového kypřiče New Holland SRC SmartSteer s kamerovým naváděním. Tato novinka doplňuje stávající řadu 4 až 18řádkových modelů s mechanickým naváděním a vychází vstříc potřebám velkých zemědělských podniků a podniků služeb, kteří oceňují pracovní výkon.

Každá sekce kypřiče New Holland SRC SmartSteer je namontována na robustním paralelogramu, který zajišťuje kopírování půdy i na nerovném terénu.

Řada meziřádkových kypřičů New Holland SRC SmartSteer přináší osm modelů od 8 do 18 řádků, které jsou k dispozici ve dvou šířkách: 6,70 m a 9,90 m, přičemž každý z nich splňuje přepravní šířku 3,00 m pro bezpečnou přepravu po silnici a skládá se po 3 a 5 sekcích. V nabídce jsou modely s roztečí 45 cm, 50 cm, 60 cm a 75 cm, které se přizpůsobí různým řádkovým plodinám – řepa, slunečnice a kukuřice.

Každá sekce kypřiče New Holland SRC SmartSteer je namontována na robustním paralelogramu, který zajišťuje kopírování půdy i na nerovném terénu. Stabilitu při práci zvyšují kola umístěná na obou koncích stroje. Kypřič může být vybaven nejrůznějším příslušenstvím. Některé modely jsou vybaveny i plošinou pro montáž kompaktního pneumatického secího stroje pro výsev například jetele.

Kypřič New Holland SRC SmartSteer je naváděn optickou kamerou, která zjišťuje barevné rozdíly mezi půdou a plevelem.
Kypřič New Holland SRC SmartSteer je naváděn optickou kamerou, která zjišťuje barevné rozdíly mezi půdou a plevelem.

Kypřič New Holland SRC SmartSteer je naváděn optickou kamerou, která zjišťuje barevné rozdíly mezi půdou a plevelem. K dispozici je sekční kontrola, která na základě technologie ISOBUS a GPS automaticky a individuálně zvedne každý prvek kypřiče na souvratích a v zatáčkách.

Autor: Milan Jedlička
Foto: New Holland

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.