Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Meziřádkový kypřič Monosem se section control zvedá jednotlivé pracovní jednotky nad již zpracovanou plochou

Zveřejněno: 29. 4. 2020

Na veletrhu Agritechnica 2019 firma Monosem představila meziřádkový kypřič Multicrop se systémem section control a různým přídavným příslušenstvím pro efektivnější mechanickou likvidaci plevelných rostlin.

Meziřádkový kypřič Monosem Multicrop

Ve spolupráci se společností Ermas nabízí Monosem technologii section-control také u meziřádkového kypřiče Multicrop. Jednotlivé pracovní jednotky jsou ovládány elektrohydraulicky – lze je tedy podle potřeby zvednout a tím vyřadit z činnosti. Zvedání se provádí z kabiny ručně, pomocí ovládacího tlačítka, nebo automaticky, pokud je k dispozici připojení k terminálu ISOBUS a GPS anténě. Kypření je tedy možná i na konci pole.

Pro přesnější vedení kypřiče mezi řádky, zvýšení pracovního výkonu a také pracovního pohodlí je nyní možné kypřič Monosem vybavit kamerovým naváděním. Kamerovým naváděním lze osadit všechny nové i stávající kypřiče Multicrop. Montáž provádí společnost Ermas. Paralelogram a hydraulické válce na rámu umožňují na každé straně 15cm boční posuv. Navádění zajišťuje 3D kamera a kypřič je možné vybavit i snímači, které usnadní práci ve větších plodinách nebo při náročnějších povětrnostních podmínkách.

Vzdálenost mezi půdou a rámem meziřádkového kypřiče Multicrop je velká, takže je možné provádět kypření i ve vzrostlých plodinách. Velké vodicí válce o průměru 350 mm zaručí udržení nastavené pracovní hloubky. Meziřádkový kypřič lze vybavit nejrůznějším příslušenstvím (disky, hvězdice, zavlačovače, přídavné pružiny atd.) Toto příslušenství je upevněno přímo na jednotlivých pracovních jednotkách.

Díky současné politické situaci výrobce Monosem nabízí svým zákazníkům technicky vyspělá řešení pro mechanickou likvidaci plevelných rostlin.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Monosem

1) z podkladů Monosem

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.