Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Mitas AirCell má českou premiéru na veletrhu Techagro

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Na výstavě Techagro představí Mitas poprvé v České republice unikátní vnitřní duši nazvanou AirCell. Ta také získala prestižní zlatou medaili DLG za inovace na veletrhu Agritechnica 2015. Mitas AirCell je spolu s přepouštěcím mechanismem součástí systému umožňujícího zvýšit tlak ve velké, zemědělské pneumatice o 1 bar přibližně za půl minuty (z 0,8 bar na 1,8 bar). To je několikrát rychleji než při současném způsobu huštění pneumatik. Na svém stánku č. 017 v hale P Mitas představí také novinky ze segmentu radiálních zemědělských pneumatik nebo

Mitas

Na výstavě Techagro představí Mitas poprvé v České republice unikátní vnitřní duši nazvanou AirCell. Ta také získala prestižní zlatou medaili DLG za inovace na veletrhu Agritechnica 2015. Mitas AirCell je spolu s přepouštěcím mechanismem součástí systému umožňujícího zvýšit tlak ve velké, zemědělské pneumatice o 1 bar přibližně za půl minuty (z 0,8 bar na 1,8 bar). To je několikrát rychleji než při současném způsobu huštění pneumatik. Na svém stánku č. 017 v hale P Mitas představí také novinky ze segmentu radiálních zemědělských pneumatik nebo nové pláště s označením HCM (High Capacity Municipal) pro komunální použití.

„Díky Mitas AirCell mohou zemědělci téměř okamžitě změnit tlak v pneumatice, když musí z práce na poli přejít do silničního provozu, kde potřebují vyšší huštění kvůli nižší spotřebě paliva a opotřebení plášťů. Tlak mohou opět rychle snížit, když se vrátí k práci na poli,“ uvedl Hans-Ulrich Klose, ředitel útvaru automobilního inženýrství společnosti Mitas.

Mitas AirCell je umístěn na ráfku uvnitř pláště a zabírá asi 30 % objemu pneumatiky. Díky tomu také snížení tlaku v pneumatice trvá kratší dobu. AirCell je navržen pro plášť Mitas 710/75 R42 SFT a Mitas plánuje rozšířit jeho využití i na další rozměry. AirCell je konstantně nahuštěný až na 8 barů a řidič traktoru může rychle zvýšit huštění zemědělské pneumatiky tím, že přepustí tlak z této vnitřní duše. Tím dosáhne změny huštění během několika málo vteřin. Mitas AirCell bude dostupný pro Fendt 900 Vario s plášti Mitas 710/75 R42 SFT. Tento unikátní systém bude nabízen pod označením VarioGrip Pro a Mitas jej vyvíjí společně s partnerem Fendt.

Další premiéru na českém trhu budou mít pneumatiky Mitas HCM, které jsou navrženy pro techniku používanou například v městských službách. Pneumatiky Mitas HCM mají unikátní kaskádovitý tvar dezénových bloků, které zajišťují lepší trakci za mokra, ale i ve sněhu a v bahně a zároveň přispívají k vynikajícím samočisticím vlastnostem. Všestrannost pneumatik Mitas HCM také spočívá v možnosti jejich využití jak na zemědělských, tak i stavebních traktorech, manipulátorech, překladačích, nakladačích apod., ale také pro aplikace využívané jak v zemědělství a stavebnictví, tak i v lesnictví. První čtyři rozměry plášťů Mitas HCM budou na trhu k dispozici v druhém čtvrtletí 2016. Na výstavě Techagro Mitas prezentuje plášť Mitas 540/80 R 38 IND 172 A8 (167 D) HCM.

Mitas se na Techagru pochlubí také špičkovými radiálními zemědělskými pneumatikami řady Mitas Premium, které budou zastoupeny plášti Super Flexion Tyre (SFT) a Very High Flexion (VF). Pneumatiky Mitas SFT jsou určeny pro výkonné zemědělské stroje o výkonu větším než 180 hp. Hlavní výhodou plášťů SFT je možnost nastavení různých husticích tlaků, aby se zachoval optimální výkon podle aktuálního použití. Na stánku Mitas bude k vidění plášť Mitas 900/60R42 SFT.

Pneumatiky s označením VF budou zastoupeny pláštěm Mitas VF 710/70R42 HC 2000, které jsou určeny pro výkonné traktory. Hlavní předností plášťů VF je zachování konstantního tlaku v pneumatice při jakékoliv rychlosti. Mají vysoce pružnou bočnici, která zanechává větší otisk a působí tak menší tlak na půdu. Ve srovnání se standardní pneumatikou uveze plášť VF o 40 % větší zátěž.

Autor: Mitas
Foto: Väderstad

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.