Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Mitas HCM pro komunální použití s unikátním kaskádovitým dezénem

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Na výstavě Agritechnica v Hannoveru Mitas představí nové pláště s označením HCM (High Capacity Municipal) pro komunální použití. Na stánku E29 v hale 03 Mitas vystaví plášť 540/80R38 HCM, jako první rozměr z nové produktové nabídky pneumatik pro techniku používanou například v městských službách. První čtyři rozměry plášťů Mitas HCM budou na trhu k dispozici v prvním čtvrtletí 2016. Mitas HCM jsou univerzální pneumatiky, které naleznou uplatnění na široké škále strojů, ale také při provozu v různorodém terénu. Pneumatiky Mitas HCM mají unikátní kaskádovitý tvar dezénových bloků, které zajišťují lepší trakci za mokra, ale i ve sněhu a v bahně a zároveň přispívají k vynikajícím samočisticím vlastnostem.

Mitas

Mitas vstupuje do segmentu pneumatik pro komunální využití. Je to pro nás logický krok, jelikož zde můžeme využít naše zkušenosti s vývojem a výrobou pneumatik pro zemědělské a stavební stroje,“ řekl Andrew Mabin, obchodní a marketingový ředitel Mitas. „Kaskádovitý tvar dezénu nabízí na trhu pouze Mitas. Toto zdánlivě minimální zdokonalení má velmi pozitivní dopad na užitné vlastnosti pláště,“ dodal Andrew Mabin.

Všestrannost pneumatik Mitas HCM spočívá v možnosti jejich využití jak na zemědělských, tak i stavebních traktorech, manipulátorech, překladačích, nakladačích apod., ale také pro aplikace využívané jak v zemědělství a stavebnictví, tak i v lesnictví. Díky rychlostní kategorii D (65 km/h) jsou Mitas HCM vhodné také pro práci i přesuny po silnicích. Vynikají rovněž nízkou hlučností a vibracemi, a to díky různé velikosti dezénových zubů a jejich zarovnání po obvodu. V zimě mohou být pláště Mitas HCM vybaveny hroty.

„Kaskádovitý dezén je unikátním atributem pneumatik Mitas HCM, který přispívá k lepší trakci a zlepšuje samočisticí vlastnosti,“ uvedl Pavel Kott, produktový manažer pro zemědělské pláště Mitas

Nový plášť Mitas 540/80 R 38 IND 172 A8 (167 D) HCM může vézt náklad až 7,875 kg, a to při huštění 3,2 bar a rychlosti 10 km/h. Mitas 540/80 R 38 HCM má průměr 1,83 metru. 

Autor: Mitas
Foto: Mitas

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.