Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Modelová řada traktorů Massey Ferguson 7S má novou vlajkovou loď

Zveřejněno: 23. 11. 2021

Massey Ferguson 7S.210 je novou vlajkovou lodí modelové řady traktorů MF 7S. Nový model Massey Ferguson 7S.210 nabízí perfektní poměr výkonu a hmotnosti v daném segmentu. Tento robustní traktor je ideální pro přepravu těžkých nákladů, neboť má v celkovou hmotnost 14 t (celková hmotnost jízdní soupravy je 40 t).

Plynulá převodovka Dyna-VT Eco je u traktoru Massey Ferguson 7S.210 součástí standardní výbavy.

Massey Ferguson 7S.210 o výkonu 210 koní, který navazuje na úspěch nedávno uvedených řad Massey Ferguson 6S a Massey Ferguson 7S, dále rozšiřuje nabídku v tomto výkonovém segmentu.

Šestiválcový motor AGCO Power o objemu 6,6 litru poskytuje maximální výkon 210 k a maximální točivý moment 860 Nm. Systém EPM (Engine Power Management) automaticky navyšuje výkon až na 220 k a točivý moment až na 925 Nm (při 1 500 ot./min.) při přepravě a práci s vývodovým hřídelem a při vysokých nárocích na hydrauliku.

Plynulá převodovka Dyna-VT Eco je u traktoru Massey Ferguson 7S.210 součástí standardní výbavy, zajišťuje plynulé změny rychlosti a kombinuje vynikající provoz s hospodárností - dosahuje rychlosti 40 km/h při pouhých 1 450 otáčkách za minutu. Nový automatický režim zajišťuje plynulejší provoz. Automaticky nastavuje optimální otáčky motoru v závislosti na zatížení a rychlosti a snadno se ovládá pomocí nožního pedálu nebo páky MultiPad.

Obsluha traktoru Massey Ferguson 7S.210 může těžit z významných vylepšení kabiny, která byla poprvé představena u traktorů Massey Ferguson 8S.
Obsluha traktoru Massey Ferguson 7S.210 může těžit z významných vylepšení kabiny, která byla poprvé představena u traktorů Massey Ferguson 8S.

Ve výbavách Exclusive a Efficient je Massey Ferguson 7S.210 vybaven novou pákou MultiPad a loketní opěrkou spojenou se sedadlem. K dispozici jsou i kolébkové spínače pro ovládání závěsu, nastavení rychlosti, předvolby jízdních režimů a aktivaci průvodce naváděcím systémem Massey Ferguson Guide. K dispozici je také mikro joystick. Multifunkční páka umožňuje snadné ovládání čelního nakladače i předního závěsu - obsluha může také měnit směr a rychlost jízdy.

Obsluha traktoru Massey Ferguson 7S.210 může těžit z významných vylepšení kabiny, která byla poprvé představena u traktorů Massey Ferguson 8S, které získaly ocenění Traktor roku 2021. Patří mezi ně nová loketní opěrka a páka řízení MultiPad. Díky nové klimatizaci je nyní v kabině až o 4 °C chladněji než dříve. Řidiči mohou využít také nové standardní, pohodlnější, vzduchem odpružené sedadlo. Na přání dodávané vyhřívané sedadlo s vylepšenou ventilací je vybaveno systémem DDS (Dynamic Damping System), který automaticky reaguje na intenzitu nerovností. Všechny ovládací prvky jsou snadno přístupné a logicky uspořádané.

Volitelně lze namontovat až 16 pracovních světel LED. Pro práci s čelním nakladačem je také možné objednat traktor s volitelnou prosklenou střechou Viso. Komfort navíc zvyšuje odpružená přední náprava a mechanické odpružení kabiny u modelů Efficient a aktivní mechanické odpružení kabiny u verzí Exclusive.

Uživatelé ocení nejnovější vylepšení terminálu Datatronic 5, jehož 9palcový dotykový displej je mnohem jasnější, což snižuje oslnění. Vysoké rozlišení, tmavé pozadí a nové zkratky na hlavní stránce usnadňují používání. Novinkou je také možnost využít systém Massey Ferguson E-Loader, který pomáhá zvýšit produktivitu při používání čelního nakladače.

Díky rozvoru 2,88 m a robustnímu podvozku kombinuje Massey Ferguson 7S.210 stabilitu s obratností a nabízí poloměr otáčení pouhých 4,93 m. S nosností 9,6 t vzadu a 4,0 t vpředu, celkovou hmotností 14 t a maximálním výkonem 210 k je ideální pro použití s výkonnou závěsnou technikou. Trakci a stabilitu dále zvyšuje použití zadních pneumatik o průměru až 42 palců, které snižují tlak na půdu.