Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Muzeum Unimog se po rozšíření znovu otevírá: Nyní je toho k vidění dvakrát více

Zveřejněno: 10. 2. 2023

Poslední lednový víkend oslavilo Muzeum Unimogu své znovuotevření rozsáhlým doprovodným programem pro malé i velké. Toto rozšíření zdvojnásobilo dostupnou výstavní plochu, což znamená, že nyní je zde více než dost místa pro novou expozici s názvem "To nejlepší z muzea Unimog", včetně mnoha velkolepých vozidel a mnoha dalších věcí, které ohromí všechny návštěvníky.

Muzeum Unimog se po rozšíření znovu otevírá: Nyní je toho k vidění dvakrát více.

Po dvou letech výstavby byla v Muzeu Unimog v Gaggenau konečně dokončena velká výstavní hala vysoká 10 metrů. Tato nová budova s bohatým zastoupením dřeva a skla zvětšuje výstavní plochu o 1100 m2 a poskytuje další galerijní prostory. Od znovuotevření může muzeum nyní vystavovat téměř všechny modely z modelových řad traktorů Mercedes-Benz Unimog a MB-trac, které se používají v širokém spektru aplikací. V některých kabinách mohou návštěvníci dokonce usednout za volant a vyzkoušet si, jaké to je řídit motorové vozidlo, jako je "Universal-Motor-Gerät" (Mercedes-Benz Unimog).

Venku mají návštěvníci také možnost absolvovat rychlou jízdu na terénní dráze se svahy a sklony přes 90 %. Součástí tohoto inovativního konceptu výstavy jsou také nové digitální exponáty a lovení úkolů pomocí chytrého telefonu. Jako doplněk k expozici Mercedes-Benz Unimog je v nové budově umístěna také stálá expozice o výrobě automobilů v Gaggenau od roku 1894 do současnosti.

Toto mimořádné automobilové muzeum Mercedes-Benz Unimog rozhodně stojí za návštěvu.