Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Návěsy Fliegl s výtlačným čelem slaví 25 let na trhu

Zveřejněno: 31. 1. 2024

Před 25 lety vstoupila na trh dosud největší inovace společnosti Fliegl: V roce 1998 představil Josef Fliegl starší svůj návěs s výtlačným čelem Fliegl "Gigant". Od té doby inovativní technologie výtlačného čela stanovila nová měřítka v zemědělské dopravě. Za tuto inovaci byl tehdy přívěs oceněn stříbrnou medailí na výstavě Agritechnica. Návěsy výrobce dodnes nabízí, vyrobilo se jich přes 25 000 kusů.

Návěsy Fliegl s výtlačným čelem slaví 25 let na trhu.

Josef Fliegl starší dosáhl s původní technologií výtlačného čela milníku v zemědělské technice: Díky revoluci v procesu vykládky se logistika v zemědělství stala bezpečnější, efektivnější a ziskovější. Díky všestrannosti a individuální přizpůsobivosti vozidel využívají technické inovace společnosti Fliegl nejen zemědělské podniky, ale také odvětví, jako je lesnictví, stavební a inženýrské stavitelství.

Když byl na veletrhu Agritechnica představen první návěs s výtlačným čelem, jako u všech novinek panovala zpočátku velká skepse. Ta však rychle zmizela, protože mnoho zemědělců rozpoznalo její potenciál. Systém výtlačného čela kombinuje a optimalizuje výhody všech známých přepravních systémů. Zákazník získává multifunkční vozidlo pro nejrůznější pracovní oblasti.

Od roku 1998 se návěs s výtlačným čelem etabloval jako vynikající příklad inovace a všestrannosti v zemědělství. V průběhu let se sortiment výrobků neustále rozšiřoval, aby vyhovoval potřebám zemědělců a odborníků na dopravu.

Fotografie z prvního nasazení návěsu Fliegl s výtlačným čelem.
Fotografie z prvního nasazení návěsu Fliegl s výtlačným čelem.

V současnosti je v nabídce 51 modelů návěsů s výtlačným čelem všech velikostí. Návěs lze využít i jako překládací vůz, rozmetadlo atd. – Fliegl se snaží neustále rozšiřovat příslušenství k těmto návěsům. Návěs s výtlačným čelem Fliegl je k dispozici jako vozidlo tažené traktorem, návěs nebo výměnná nástavba, která splňuje nejrůznější přepravní požadavky. Fliegl nabízí také širokou škálu volitelné výbavy, včetně systémů pro zajištění nákladu, balíčku Protect, systémů pro vážení a praktických možností ovládání.

— kontakty —

Ing. Vladimír Beneš - Agrozet České Budějovice a.s.

E: fliegl@agrozet.cz   T: +420724107266   WWW: https://www.agrozet.cz/