Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Nejnovější trendy ve sklizni a zpracování brambor představí Grimme na akci PotatoEurope

Zveřejněno: 20. 8. 2019

Ve dnech 4. a 5. září 2019 se bude konat další ročník polního dne PotatoEurope, tentokrát ale v Belgii. Výrobci techniky pro sklizeň okopanin a jejich zpracování zde představí své nejnovější výrobky a řešení. Nebude zde chybět ani přední německý výrobce Grimme.

Samojízdný sklízeč Grimme Ventor 4150

Poprvé bude mezinárodnímu publiku představen dvouřádkový sklízeč brambor EVO 280. S kapacitou zásobníku osm tun je s ním možné sklízet velká pole. Všechny stroje EVO 280 jsou standardně vybaveny telemetrickou jednotkou, která na přání přenáší parametry stroje a jeho aktuální polohu na zákaznický portál - myGRIMME. Uživatel může získat a zpracovat přenesená data v myGRIMME prostřednictvím internetového prohlížeče. Ukáže se také třířádkový sklízeč GT 300, který zvyšuje výkon až o 50 % ve srovnání s dvouřádkovým typem.

V oblasti samojízdných sklízečů brambor bude představen nový Varitron 470 se speciálním kolovým podvozkem. Sklízeč bude osazen separátorem MultiSep, který se postará o vysoký výkon separace. V ústrojí najdeme i dopravní systém OptiBag pro zvýšení čisticího účinku a transport brambor do odvozních prostředků.

Vrcholem aktivního předvádění bude čtyřřádkový samojízdný sklízeč Ventor 4150. Jedná se o první čtyřřádkový sklízeč založený na osvědčeném dvouřádkovém typu SE. Využívá však stejný princip sklizně, zpracování a transportu brambor. Díky své manévrovatelnosti a pracovní šířce 3 metry se Ventor vleze na každé pole.

¨

Od roku 2017 jsou všechny samojízdné a tažené sklízeče řady Evo standardně vybaveny telemetrickou jednotkou. To umožňuje uživateli zobrazit polohu stroje zobrazenou na mapě v zákaznickém portálu myGRIMME. Zákazníci mohou také vidět parametry stroje v reálném čase, jako je hektarový výkon a spotřeba nafty.

Na výstavní ploše věnované manipulační technice se bude prezentovat dopravník s násypkou RH 24-60. Slouží pro separaci hrudek, kamenů a brambor. Do stroje je také integrován unikátní dvoustupňový systém separace.

Poprvé se veřejnosti představí dvojitý dopravník řady TC800, který byl vyvinut pro šetrnou přepravu plodin z přijímacího zásobníku. Dopravník je vybaven oceněným mechanismem zvedání pásu „airbag“, který se používá k mimořádně šetrnému přenosu brambor z prvního na druhý dopravní pás. Podvozek je osazen dvojicí kol, což zajišťuje lehkou manipulaci s dopravníkem.

A do třetice se představí další dopravník, tentokrát model SL 80-18 Quantum, který má být k plodině více šetrnější.

Staticky se ukáže na stánku Grimme osmiřádkový secí stroj GL 860 a čtyřřádkový secí stroj GB 430, který dokáže pracovat i při rychlosti až 10 km/h.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Grimme

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.