Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 16.4. – svátek slaví Irena

Nejstarší tuzemský prodejce zemědělské techniky na veletrhu Techagro 2020

Zveřejněno: 3. 4. 2020

Na letošní ročník veletrhu Techagro, který vnímáme jako vrchol výstavní sezony, jsme připravovali prezentaci námi zastoupených výrobců zemědělské techniky. Expozice společnosti Agrozet s rekordní plochou i počtem exponátů by byla rozdělena na čtyři celky s nabídkou několika značek zemědělské techniky.

Pöttinger, specialista na výrobu závěsného nářadí, nabízí širokou paletu strojů na sklizeň pícnin

Pöttinger, specialista na výrobu závěsného nářadí, nabízí širokou paletu strojů na sklizeň pícnin, zpracování půdy a setí. V expozici této rakouské firmy se měla odrazit její pozice lídra na trhu. Na velkorysém výstavním prostoru by byly stroje rozděleny podle jejich zaměření na ty určené na pole a ty, které slouží ke sklizni píce. Ve výrobním portfoliu firmy nalezneme pluhy, radličkové a diskové podmítače, rotační brány, secí stroje, krátké kombinace, žací stroje, obraceče, shrnovače, samosběrací vozy a lisy – to vše v různém provedení tak, aby byla oslovena co největší skupina zákazníků. V souladu s trendem doby je znát stálý nárůst záběrů strojů a spojení s technickými inovacemi nových modelů. Stále narůstající zájem o stroje Pöttinger vedli k výstavbě dalšího výrobního závodu. O dynamice rozvoje také svědčí nedávno dokončený výrobní podnik v jihočeských Vodňanech i nový centrální sklad dílů v Rakousku.

Fliegl se měl na akci pochlubit nejen tradičními vozy s výtlačným čelem, ale i netradiční novinkou v segmentu vozů – těžkými jednoúčelovými rozmetadly
Fliegl se měl na akci pochlubit nejen tradičními vozy s výtlačným čelem, ale i netradiční novinkou v segmentu vozů – těžkými jednoúčelovými rozmetadly

Německý Fliegl by se na akci pochlubil nejen tradičními vozy s výtlačným čelem, ale i netradiční novinkou v segmentu vozů – těžkými jednoúčelovými rozmetadly. Velký prostor by se věnoval příslušenství, které vyrábí závod v Castlu. S jejich produkcí v podobě nesených pil nebo nůžek se již běžně v Čechách setkáváme. Svou premiéru by si na českém trhu a veletrhu odbyl unikátní vůz Büffel (senážní vůz). Jedná se o tzv. dvoufázový stroj pro sklizeň píce. V první fázi zajistí sběr a nařezání hmoty na požadovanou délku, následně krmivo putuje do zásobníku. V druhé fázi je píce přepravena prostřednictvím dopravníkového pásu ze zásobníku do odvozního prostředku. Tímto způsobem jsou značně eliminovány prostoje při sklizni v případě, kdy odvozní prostředky nestíhají. To klasická samojízdná řezačka nemůže nabídnout. Büffel je navíc daleko obratnější a jeho unikátnost je nejlepší vidět na vlastní oči.

Italské Dieci chtělo nabídnout průřez výrobním programem teleskopických manipulátorů
Italské Dieci chtělo nabídnout průřez výrobním programem teleskopických manipulátorů

Italské Dieci by nabídlo průřez výrobním programem teleskopických manipulátorů s novým designem kabin. Díky inovacím a vývoji posunuli Italové komfort obsluhy na vyšší level. V nové kabině je patrné spojení italského původu s rukopisem jednoho z nejslavnějších italských designérů, Giorgetta Giugiara. Interiéry jsou vyrobeny z velice měkkých a na omak příjemných materiálů, které zaručují skvělou izolaci vůči hluku i změnám teplot a navíc značně snižují vibrace. Estetika a kvalita se snoubí s funkčností. Řidičův pracovní prostor je díky použití měkkých odstínů barev a podsvícení pedálů, vypínačů i nástupních schodů velmi světlý. Všechny manipulátory Dieci spojují vlastnosti jako je vysoký výkon, robustnost a stabilita, což je předurčuje k zacházení s těžkými a objemnými materiály. Vyráběny jsou modely s maximální nosností 2600 kg až 4000 kg, maximální výškou výložníku 6 m až 9 m a možností výběru z několika druhů převodovek. Dalším rakouským výrobcem, kterého bychom vystavovali, je APV. S jeho stroji pro přísev luk a setí meziplodin, které odebírá mnoho světových výrobců techniky, byste se setkávali po celém výstavišti. Ale pouze na ploše Agrozet byste se seznámili s kompletní škálou variant a příslušenství. Prezentoval by se program lučních a polních bran včetně novinky v podobě aplikátoru tekutých hnojiv.

APV se stroji pro přísev luk a setí meziplodin
APV se stroji pro přísev luk a setí meziplodin

Kombinovaná venkovní plocha s názvem „Les“ by nabídla lesní nástavbu na platformě traktoru John Deere a vyvážečky finského výrobce Möre Maskiner včetně příslušenství. Firma Möre Maskiner AB je výrobcem lesních vyvážecích vleků v rozsahu od 7 do 14 t, jeřábů v rozsahu od 5 do 9 m, drapáků o objemech 0,14 m3, 0,18 m3, 0,22 m3, 0,25 m3 a rotátorů. Tyto stroje se těší vynikajícímu renomé po celé Evropě. Nejenom na těchto plochách by operovali naši obchodní zástupci. Náš tým byste potkávali také v expozicích Tecnoma, John Deere a Zetor, což jsou značky z našeho portfolia.

Na venkovní ploše se měly prezentovat např. vyvážečky Möre Maskiner
Na venkovní ploše se měly prezentovat např. vyvážečky Möre Maskiner

Tým Agrozet se těší na návštěvníky v náhradním termínu konání veletrhu Techagro ve dnech 11. 4. 2021 až 15. 4. 2021.

Autor: Agrozet
Foto: Agrozet

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.