Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Největší systémový nosič na světě

Aktualizováno: 1. 12. 2016

Po dokončeném testování ve východním Německu a Severní Americe, firma Lemken, představuje největší nosič nářadí.

Lemken

Systémový nosič Gigant 12 S se zavěšenými stroji Heliodor 9 o celkovém pracovním záběru 16 metrů, tvoří dokonalý výkonný stroj pro zpracování půdy. Dokáže za hodinu zpracovat až 15 hektarů, což je jistě velmi dobrý výkon. Zajistí tak vysokou výkonnost na velkých farmách. 

Pracovní sekce stroje jsou složeny z osmi strojů nové generace Heliodor 9, po dvou metrech. I když má stroj velkou pracovní šířku, je zajištěno dokonalé kopírování terénu. Každé čtyři metry kopírují terén i na nerovném povrchu. 

Tříbodový závěs je připojen k dvojčinné řídící jednotce, a to zejména tak, aby bylo možné přenést váhu z rámu na nosič v těžkých půdách. Kvalita práce nebyla opomenuta - je vždy optimální, a to i přes velkou pracovní šířku stroje.

Velkoobjemové 800 mm široké pneumatiky snižují tlak na půdu na minimum.

Transportní šířka stroje činí 3,5 m a výška 4 m.

Přepracovaný Heliodor 9

Na Agritechnice 2015 představí Lemken kompletně přepracované kompaktní diskové brány Heliodor. Heliodor bude mít větší disky - průměr 510 mm, pracovní hloubka se bude pohybovat od 2 cm do 14 cm. Úhel řezu a nižší přilnavost zůstala nezměněna.

Vysoce kvalitní, bezúdržbová axiální kuličková ložiska s kosoúhlým stykem byla rovněž převzata od předchůdce - Heliodor 8

Novinkou je volitelné hydraulické nastavení pracovní hloubky.

Krátké diskové brány Heliodor se hodí zvláště k přípravě seťového lože, pro výsev do mulče a pro povrchové zpracování strniště po sklizni řepky.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Lemken

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.