Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

New Holland navázal partnerství s farmou Il Raccolto, budou šířit udržitelné zemědělské postupy

Zveřejněno: 9. 12. 2021

Italská farma Il Raccolto sdílí vizi značky New Holland o ekologicky a ekonomicky udržitelném zemědělství založeném na inovacích, technologiích zemědělství 4.0 a energetické nezávislosti.

Italská farma Il Raccolto sdílí vizi značky New Holland o ekologicky a ekonomicky udržitelném zemědělství.

Díky této dohodě se Il Raccolto stává první "chytrou farmou New Holland", která je partnerem značky, aby ukázala svůj vývoj řízený strategií Clean Energy Leader a předvedla výsledná pokročilá řešení. Podpoří také výzkum společnosti New Holland tím, že poskytne agronomická data shromážděná prostřednictvím telematických systémů na strojích pracujících na farmě.

Partnerství umožní nabídnout zákazníkům značky New Holland a zúčastněným stranám plnou zkušenost s úspěšným udržitelným zemědělstvím s energetickou nezávislostí a modelem oběhového hospodářství. Návštěvníci se budou moci na vlastní oči přesvědčit, jak toho lze dosáhnout s technikou New Holland, kde pokročilá PLM a telematická řešení vytvářejí ekosystém vzájemně propojených strojů. "Chytrá farma New Holland" bude znalostním centrem, kde bude New Holland předvádět stroje, poskytovat školení a sdílet technologické a agronomické know-how s cílem šířit udržitelné zemědělské postupy.

S rozlohou 2 000 ha jde o zemědělskou a mléčnou farmu a vinici. Pěstuje obiloviny, pšenici, krmné plodiny pro hospodářská zvířata a také vinnou révu. Vyrábí mléko pro sýr Parmigiano Reggiano a víno Pignoletto. Jde o prozíravý podnik, který investuje velké prostředky do inovativních technologií. Provozuje flotilu více než 80 strojů New Holland složenou z nejmodernějších traktorů této značky. Farma plánuje zahájit výrobu biometanu a pracuje na tom, aby se stala zcela energeticky nezávislou. Bude také možné používat traktor New Holland Methane Power.

Autor: Milan Jedlička
Foto: New Holland

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.