Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Nová generace traktorových čelních nakladačů Claas FL C

Zveřejněno: 23. 1. 2024

Claas uvádí na trh novou generaci traktorových čelních nakladačů s výrazně vylepšenými komfortními a výkonnostními vlastnostmi, které nahradí předchozí řadu Claas FL C s integrovaným mechanickým paralelogramem. Nové modely byly představeny na veletrhu Agritechnica 2023.

Nová generace traktorových čelních nakladačů Claas FL C.

Šest nových modelů čelních nakladačů Claas od FL 40 C do FL 140 zahrnuje nosnost od 940 do 2 490 kg (měřeno 80 cm před bodem otáčení lžíce) a vylamovací sílu od 1 820 do 3 120 kg. Maximální výška zdvihu v místě otáčení lžíce se pohybuje od 3,5 do 4,5 metru.

První, čeho si všimnete, je nová inovativní třísekční konstrukce, která doplňuje design traktorů Claas. Dvojúhelníkový výložník posouvá mechanismus otočného bodu paralelogramu směrem dolů o více než 20 cm. Obsluha tak má ještě lepší výhled na rám a připojené příslušenství, zejména proto, že přední příčný nosník byl snížen o 10 cm.

Nová konstrukce se vyznačuje obvyklou robustností a kvalitou výroby, která je charakteristickým znakem čelních nakladačů Claas FL C. Čelní nakladač je také určen pro nejnáročnější úkoly. Všechny hydraulické hadice jsou kvůli ochraně integrovány do rámu.

První, čeho si všimnete, je nová inovativní třísekční konstrukce, která doplňuje design traktorů Claas.
První, čeho si všimnete, je nová inovativní třísekční konstrukce, která doplňuje design traktorů Claas.

Čelní nakladače Claas FL C také disponují osvědčeným systémem FITLOCK pro rychlé, bezpečné a komfortní připojení a odpojení, dále zařízením pro rychlé připojení hydraulické a elektrické soustavy MACH. Díky tomuto systému je práce s připojením čelního nakladače rychlá a bezpečná. Ploché těsnění spojovacího zařízení rychlospojky MACH a MACH 2 zabrání úniku oleje při spojování. FASTLOCK zase slouží pro hydraulické uzamčení nářadí z kabiny. Funkce automatického návratu lžíce automaticky vrací lžíci do vodorovné polohy – což zvyšuje komfort obsluhy a produktivitu.

Volitelná pracovní světla LED čelního nakladače Claas FL C osvětlují nakládací prostor ve tmě.