Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Nová modelová řada Steyr Plus nahrazuje traktory Steyr Kompakt

Zveřejněno: 3. 11. 2023

Traktory modelové řady Steyr Kompakt jsou nově nahrazeny modelovou řadou Steyr Plus. Nová řada obsahuje pět modelů o výkonu 80 – 120 koní. Traktory tohoto výkonu patří mezi nejžádanější v Evropě. Traktory přináší nový design kapoty a nejmodernější technologie. Steyr nový traktor prezentoval novinářům na Tiskových dnech v Rakousku.

Nová modelová řada Steyr Plus nahrazuje traktory Steyr Kompakt.

Nové traktory Steyr Plus jsou poháněny čtyřválcovými motory FPT F5 o objemu 3,6 litru, které jsou přeplňované turbodmychadlem a využívají kompaktní technologii FPT Hi-eSCR2 pro splnění emisní normy Stage V. Nové traktory dosahují točivého momentu až 506 Nm (u největšího modelu).

Převodovka 24F/24R s rychlostí 40 km/h, dvoustupňovým řazením a elektrohydraulickým posilovačem je k dispozici také s plazivými rychlostmi. Pro traktory řady Steyr Plus je k dispozici celá řada čelních nakladačů.

Výkon hydraulického čerpadla se navýšil o 25 % z 64 l/min na 80 l/min a došlo také ke zvýšení nosnosti zadního závěsu o 13,5 % z 4 400 kg na 5 000 kg. Přípustná celková hmotnost vozidla byla zvýšena z 6 500 kg na 7 000 kg a nové traktory jsou k dispozici s větším maximálním rozměrem zadních pneumatik 420/85 R38, které zajišťují lepší trakci a poskytují světlou výšku 480 mm. V závislosti na pravděpodobných požadavcích na přední výbavu/nakladač je u nové řady Steyr Plus na výběr z předních náprav: buď standardní třída 1.0 s vylepšeným řízením, nebo nová volitelná třída 1.5 HD, která nabízí větší nosnost.

Pohled do nové kabiny traktoru Steyr Plus.
Pohled do nové kabiny traktoru Steyr Plus.

Uvnitř přepracované kabiny jsou traktory Steyr Plus vybaveny novým digitálním přístrojovým panelem, který přehledně zobrazuje klíčové provozní údaje a zajišťuje snadné sledování informací. Elektronika v kabině je podpořena novou elektronickou architekturou. Komfort zajišťuje mechanické odpružení kabiny, které doplňuje odpružení sedadla. Nový výfuk s profilem U pomáhá zajistit nerušený výhled vpřed.

Traktory Steyr Plus lze vybavit telematikou S-Connect a automatickým naváděním S-Tech s automatickým řízením.

Plná dostupnost traktorů Steyr Plus na všech evropských trzích začne v druhé polovině roku 2024.