Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Nová modelová řada Steyr Absolut CVT přináší mnoho technologií osvědčených u větších traktorů

Zveřejněno: 31. 7. 2023

Několik měsíců poté, co Steyr představil novou vlajkovou loď traktorů Steyr Absolut CVT s řadou nových funkcí, uvedl na trh celou řadu dalších modelů Steyr Absolut CVT. Nové traktory přinášejí mnoho technologií osvědčených u větších modelů Steyr a přinášejí jejich výhody širšímu okruhu zákazníků.

Nová modelová řada Steyr Absolut CVT přináší mnoho technologií osvědčených u větších traktorů.

K dispozici je pět nových modelů Steyr Absolut CVT, od 6200 po 6280, přičemž poslední tři čísla představují maximální výkon. Traktory pohání šestiválcový motor FPT NEF o objemu 6,7 litru. V celé řadě traktory dosahují až o 11 % vyššího výkonu, přičemž maximální točivý moment je u největšího modelu 1 250 Nm při 1 500 ot/min. Větší a silnější nápravy umožňují celkovou hmotnost vozidla až 15 000 kg.

Jádrem změn na traktorech Steyr Absolut CVT je nová kabina, která je uvnitř o 8 % větší, takže obsluha má více prostoru pro pohyb a další úložné prostory. Žádný jiný výrobce se nemůže pochlubit tak nízkou hlučností, jako je 66 decibelů naměřených u ucha řidiče, což je hodnota, která byla snížena téměř o polovinu. Interiér je vybaven prvotřídními materiály, displejem na sloupku A s rozhraním Steyr s přehlednými číslicemi a symboly a velkým chladicím boxem integrovaným pod sedadlem spolujezdce.

O 11 % větší prosklení znamená lepší výhled a větší bezpečnost, zatímco jízdu zlepšuje nový systém odpružení S-Comfort, který koordinuje tlumení přední nápravy, kabiny a zadního závěsu, aby se minimalizoval přenos rázů. To vše doplňuje špičkové sedadlo s odpružením, chlazením a vyhříváním a horní otočnou opěrkou zad.

O 11 % větší prosklení znamená lepší výhled a větší bezpečnost traktoru Steyr Absolut CVT.
O 11 % větší prosklení znamená lepší výhled a větší bezpečnost traktoru Steyr Absolut CVT.

Nová loketní opěrka Multicontroller je vybavena konfigurovatelnými ovládacími prvky, otočným ovladačem a novým 12palcovým dotykovým displejem, přes který lze ovládat nářadí kompatibilní s ISOBUS. Nové modely Steyr Absolut CVT jsou také vybaveny funkcí Tractor Implement Management (TIM).

Nové modely traktoru Steyr Absolut CVT také nabízejí možnost přizpůsobit si převodovku CVT.

Telematika S-Fleet traktoru Steyr Absolut CVT umožňuje vzdálené sledování a automatický přenos dat a záznamů, které jsou pak přístupné přes počítač na farmě prostřednictvím webového portálu MySTEYR.com nebo mobilní aplikace S-Fleet. Sleduje také polohu a výkonnost strojů, takže lze například řešit potřeby doplňování paliva. Kromě toho lze do traktoru z chytrého zařízení/PC zasílat také pokyny, jako jsou například polní mapy. Standardně je dodáváno pětileté předplatné telematiky.

V nejnovějších traktorech Steyr Absolut CVT se kapacita nádrže na naftu zvýšila o 15 %.
V nejnovějších traktorech Steyr Absolut CVT se kapacita nádrže na naftu zvýšila o 15 %.

Pokud to majitel dovolí, může jeho prodejce také sledovat traktory vybavené systémem S-Fleet, který může pomoci identifikovat jakékoli včasné varovné signály problémů se strojem a poskytnout vzdálený servisní přístup prostřednictvím služby S-Fleet Remote Support. To také umožňuje prodejcům v případě potřeby vzdáleně aktualizovat software a poskytovat podporu obsluze v kabině prostřednictvím služby S-Fleet Remote View, která se přímo připojuje k obrazovce Infomat 1200.

V nejnovějších traktorech Steyr Absolut CVT se kapacita nádrže na naftu zvýšila o 15 %, nová nádrž také obsahuje prostor pro skříňku na nářadí, aby se minimalizoval nepořádek v kabině. Integrovaná nádrž na mytí rukou je volitelná. Vyšší zadní pneumatika o rozměru 2,05 metru (710/70 R42), která byla představena u traktoru Steyr Absolut 6280 CVT, je nyní k dispozici také u modelů 6220 a 6240 a poskytuje o 15 % větší stopu pro lepší trakci.