Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Nová ohrada pro usměrňování pohybu zvířat u přepravníků Joskin Betimax

Zveřejněno: 25. 5. 2020

Joskin uvádí na trh nový typ ohrad pro usměrňování pohybu zvířat. Ohrady v nejrůznějším provedení jsou k dispozici pro všechny přepravníky hospodářských zvířat firmy Joskin.

Přepravník zvířat Joskin

Pohodlí a bezpečnost hospodářských zvířat - to je primární zájem farmáře. Výrobci přepravníků hospodářských zvířat na to musí reagovat. Mezi výrobce přepravníků se řadí i firma Joskin. U svých přepravníků Betimax používá podlahu pokrytou měkkou 3 složkovou pryskyřicí podobné té, která je používána u mezinárodních dobytčích nákladních aut. Tato pryskyřice má protiskluzové a protihlukové vlastnosti, které jsou obzvláště vhodné pro zvířata. Přepravníky mají i zadní dveře, které se otevírají po celé šířce. Kola jsou chráněna zaoblenými kryty. Kryty kol nevytvářejí žádné ostré hrany a jsou dostatečně vysoké a zabraňují zvířatům, aby na ně našlapovala a zranila se. U některých modelů je oj schopna absorbovat nárazy, existují i modely se speciálním systémem sklápění – tento systém nahrazuje přístupovou rampu. Jedna modelová řada přepravníků má zelenou barvu (splyne s okolní přírodou) a druhá modelová řada má uklidňující šedé zbarvení.

Nástup a výstup zvířat z přepravníku musí být bezpečný a nesmí zvířata vyplašit. Joskin nyní umožňuje vybavit své přepravníky vnější ohradou, která slouží pro nasměrování hospodářských zvířat. Nezapomíná se ani na pohodlí a bezpečnost farmáře. Jednoduchou a bezpečnou ohradu lze pořídit ve třech verzích a je určena pro všechny přepravníky firmy Joskin. Plot vyniká rychlou a snadnou obsluhou. Délka ohrady činí 3,5 až 9 m v závislosti na provedení. Přeprava i s ohradou je v souladu se silniční normou (max. 2,55 m).

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Joskin

1) z podkladů Joskin, Moreau Agri Vysočina

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.