Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Nová pneumatika Mitas AGRITERRA 02 SP je ještě ohleduplnější k půdě

Zveřejněno: 11. 4. 2023

Mitas představuje novou radiální pneumatiku Mitas AGRITERRA 02 SP (Soil Protector) pro moderní zemědělské přívěsy, která je ještě šetrnější k půdě. Pneumatika uváděná na trh v rozměru 560/60 R22.5 IMP jako první z řady Mitas AGRITERRA používá VF (Very High Flexion) konstrukci bočnice.

Nová pneumatika Mitas AGRITERRA 02 SP je ještě ohleduplnější k půdě.

„Díky pružné a velmi pevné VF konstrukci bočnice umožňuje Mitas AGRITERRA 02 SP bezpečný provoz při nižších hustících tlacích, což zvětšuje kontaktní plochu pneumatiky se zemí o až 25 % a zároveň snižuje talk na půdu o až 20 %. Zlepšuje tak půdní podmínky díky významně nižšímu utužení půdy,“ vysvětluje Pavel Kott, produktový manažer zemědělských pneumatik Mitas.

Díky vysoké nosnosti potřebují pneumatiky Mitas AGRITERRA 02 SP na přepravu nákladu méně jízd a jejich nejvyšší povolená rychlost 65 km/h současně umožňuje rychlé přesuny po silnici, čímž významně šetří čas. Pneumatiky jsou vhodné pro silniční i mimosilniční provoz a jejich vynikající samočistící schopnosti omezují zašpinění vozovky při výjezdu z pole.

Díky vysoké nosnosti potřebují pneumatiky Mitas AGRITERRA 02 SP na přepravu nákladu méně jízd a jejich nejvyšší povolená rychlost 65 km/h současně umožňuje rychlé přesuny po silnici.
Díky vysoké nosnosti potřebují pneumatiky Mitas AGRITERRA 02 SP na přepravu nákladu méně jízd a jejich nejvyšší povolená rychlost 65 km/h současně umožňuje rychlé přesuny po silnici.

Provoz při nižších hustících tlacích je díky speciální konstrukci patního lana bezpečný a neomezuje životnost pneumatiky. Dezén Mitas AGRITERRA 02 SP je navíc díky svým zaobleným ramenním partiím velmi šetrný k půdě a travnímu porostu. Tyto vlastnosti dále zlepšují produktivitu provozu zemědělských přívěsů, postřikovačů, rozmetadel, cisteren i dalšího vlečného příslušenství, pro něž je novinka určena, a poskytují farmářům nesporné výhody z pohledu produktivity.

„Rozhodli jsme se nabídnout první provedení radiálních pneumatik Mitas AGRITERRA 02 SP pro přívěsy s VF konstrukcí, kterou úspěšně používáme řadu let například u našich traktorových pneumatik. To ještě dále zlepšuje vlastnosti pneumatiky a poskytuje maximální ochranu půdy spolu s vysokou nosností a viditelným přínosem ve zlepšení provozní produktivity z pohledu finančních a časových úspor,“ dodává Pavel Kott.