Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 6.5. – svátek slaví Radoslav

Nová převodovka Siloking Vario pro krmné vozy nabízí řadu výhod

Zveřejněno: 26. 4. 2024

Aby bylo možné i nadále šetřit čas při každodenních krmných operacích a současně snižovat náklady na krmiva, roste poptávka po velkoobjemových dvou a tří šnekových krmných vozech. Tomuto trendu dokonale odpovídá nová plynulá převodovka Siloking Vario.

Nová plynulá převodovka je k dispozici pro tažené krmné vozy Siloking.

Nová převodovka zaujme sníženými nároky na výkon traktoru. Vývodová spojka traktoru je chráněna díky výrazně sníženému rozjezdovému momentu. Mezi další výhody patří plynulý a pohodlný provoz. Nová převodovka jednoznačně vylepšuje osvědčené modely krmných vozů Siloking TrailedLine.

Na veletrhu Agritechnica 2023 představil Siloking novou převodovku Vario pro tažené krmné vozy. Dostupná plynulá převodovka byla navržena jako volitelné vybavení pro modely Siloking TrailedLine 4.0 System 1 000 + 4 535, Siloking TrailedLine 4.0 System 1 000 + 3 327, Siloking TrailedLine 4.0 Avant 3 227 a Siloking TrailedLine 4.0 Premium 3 022. Tímto inovativním řešením výrobce dokazuje, že trend stále větších strojů s kapacitou až 45 m³ nevyžaduje nutně výkonnější traktory. Převodovka byla vyvinuta exkluzivně pro společnost Siloking ve spolupráci se specialistou na převodovky Vario.

Vstupní rychlost nové plynulé převodovky je 1 000 ot/min a nabízí 3 předdefinované stupně míchání, což umožňuje dosáhnout špičkového výkonu. Stejně jako u samojízdných krmných vozů jsou otáčky šneku přednastaveny, ale lze je snadno a individuálně nastavit podle potřeby. K dispozici je plynulý a bezproblémový přechod mezi 3 předdefinovanými stupni míchání pro řezání, míchání a vyprazdňování zbytků. Optimální rychlost šneku lze zvolit kdykoli. Například slámu lze řezat ve druhém stupni na začátku míchání. Při nakládání dalšího krmného komponentu se jednoduchým stisknutím tlačítka přepne na pomalejší stupeň míchání. Siloking Vario Transmis-sion vyniká zejména při vyprazdňování, od šetrného spuštění šneků až po úplné vyprázdnění zbytků.