TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Nová vlajková loď mezi teleskopickými manipulátory se představuje

Zveřejněno: 10. 9. 2018

Na Innovagri ve Francii představil Massey Ferguson novou vlajkovou loď mezi svými teleskopickými manipulátory – nakladač MF TH.8043. S dosahem 7,5 m a nosností 4,3 tun je nový model svými rozměry určen pro velké zemědělské podniky, podniky služeb a provozovatele bioplynových stanic. Uplatnění nalezne i v nezemědělském průmyslu, jako je recyklace a nakládání s odpady.

Massey Ferguson TH.8043

Nový model je dalším milníkem společnosti Massey Ferguson v tomto segmentu. Tento manipulátor je odpovědí na požadavky zákazníků, kteří očekávají od teleskopického manipulátoru více.

MF TH.8043 lze vybavit lopatou o objemu 3500 litrů, která pojme až 2800 kg zrna. Manipulátor má zcela přepracované rameno s novou Z- kinematikou umožňující vyšší vylamovací sílu. Standardní odpružení ramene zvyšuje komfort. Vyztužené nápravy a kotoučové brzdy pro maximální zatížení zase zvyšují bezpečnost, komfort a snižují opotřebení.

Manipulátor je dále vybaven systémem SCS – Speed Control System, který umožňuje nastavit různé rychlosti v závislosti na různých otáčkách motoru, takže je k dispozici vždy dostatek výkonu pro obzvláště těžké práce. Funkce AutoShift udržuje konstantní trakci.

Nové protizávaží má hmotnost 1280 kg. MF TH.8043 je osazen motorem o výkonu 130 koní a objemu 4,3 litrů. Motor zajišťuje konzistentní výkon, hospodárnost, spolehlivost a minimální údržbu. Manipulátor disponuje relativně kompaktními rozměry <5 x 2,36 m s pneumatikami 460/70 R24.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Massey Ferguson

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.