Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Nové pásové jednotky Soucy S-TECH 1000X pro sklízecí mlátičky

Zveřejněno: 24. 10. 2018

Na výstavě Farm Progress Show v Boone, Iowa společnost Soucy představila nové pásové jednotky pro sklízecí mlátičky, model S-TECH 1000X. Rozhodla se odkrýt výsledek více jak deseti let zkušeností v konstrukci a výrobě pásových systémů pro zemědělské stroje.

Pásová jednotka Soucy S-TECH 1000X.

„Dobře si uvědomujeme, že sklizeň je vrcholem celoroční práce zemědělců. Proto jsme tak tvrdě pracovali, abychom nabídli extrémně spolehlivý́ produkt a umožnili sklizeň v jakémkoliv počasí“, říká André Todd, generální ředitel společnosti Soucy International.

Pásová jednotka S-TECH 1000X disponuje novou konstrukcí a největší kontaktní plochou. Dosahuje tak velmi dobrého kopírování terénu a působí na půdu velmi nízkým tlakem.

Konstrukce nového systému si zachovává všechny výhody předchozího modelu a navíc nabízí spoustu dalších benefitů. Nové pásové jednotky mohou jet rychlostí až 28 km/h a robustní konstrukce je schopna přenést až o 20% větší hmotnost strojů. Výrazně se zjednodušila údržba díky novému uložení jednotlivých os v olejové lázni. Denní mazání tukem je nahrazeno jednorázovou operací každých 500 hodin provozu. Zjednodušená štíhlejší konstrukce omezuje možnost usazování hlíny, kamení a zbytků na konstrukci a snižuje tak čas potřebný na čištění. Tento systém také nabízí zvýšený jízdní komfort a prodlužuje celkovou životnost.

Soucy pracovalo na nové generaci pásových systémů pro sklízecí mlátičky více jak tři roky. „Jsme přesvědčeni, že jsme účinně zkombinovali naše know-how, odbornost a porozumění trhu do unikátního systému S-TECH 1000X. Všechny komponenty tvořící tento výrobek byly analyzovány v našem testovacím středisku, simulovali jsme všechny možné situace, kterým musí farmáři čelit a tak eliminovali potenciální rizika“, vysvětluje Julie Tremblay, ředitel vývoje v Soucy International.

S-TECH 1000X je již k dispozici prostřednictvím sítě obchodních zástupců. Na český trh tyto pásy dodává společnost Manatech cz s.r.o.

Autor: Soucy1)
Foto: Soucy

1) z tiskové konference, redakčně upraveno

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.