50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 19.3. – svátek slaví Josef

Nové vinařské a sadařské traktory New Holland T4

Aktualizováno: 6. 3. 2017

New Holland představuje novou řadu úzkých traktorů (T4 FNV) do sadů, vinic a pro další speciální úkoly. Nová řada opět dala laťku v oblasti bezpečnosti o něco nahoru. Nové traktory nabízí zcela novou a unikátní kabinu Blue Cab 4™, nový systém motoru a snižování emisí a vysokou produktivitu s řadou nových funkcí. Čtyři nové traktory mají odvážný design a spolu s aerodynamickým tvarem jsou optimalizovány pro použití v úzkých řádcích.

New Holland

Nové modely řady T4 FNV a TK4 staví na proslulém dědictví společnosti New Holland v oblasti špičkových specializovaných traktorů. Traktory jsou určeny pro zákazníky všech velikostí, od malých farem po korporátní zemědělské provozy, kde je vysoký podíl lidské práce, vysoce hodnotné plodiny či nestandardní zemědělské práce, které mají velmi specifické potřeby. Každému má nový traktor co nabídnou. Na prvním místě mohou traktory nabídnout bezpečnost a komfort obsluhy, což zajistí unikátní a nová kabina Blue Cab 4™ u modelů T4 FNV, která daleko překračuje zákonné limity a stanovuje nové standardy v tomto odvětví.T4 FNV – nejnovější generace špičkových speciálních traktorů

New Holland byl vždy průkopníkem v oblasti traktorů pro speciální práce. Důkazem je nová řada T4 FNV, která čerpá z dlouholetých zkušeností. Vždyť v roce 1934 New Holland představil první speciální pásový traktor. Po mnoho let New Holland udával směr tohoto segmentu zaváděním nových inovací.

Bezpečnost na prvním místě – exkluzivní kabina Blue Cab 4™

U traktorů T4 FNV je k dispozici nová kabina Blue Cab 4™ se systémem, který poskytuje řidiči tu nejlepší ochranu před nebezpečnými látkami při chemické ochraně rostlin. Kabina se testovala dva roky a výsledek stojí za to.

Nač šetřit chválou, když si ji unikátní kabina Blue Cab 4™ zcela zaslouží. Kabina dokázala zaujmout i porotu složenou z odborníků z celého světa a z veletrhu EIMA International 2016 si odvezla ocenění Technical Innovation Award. Speciální filtrační systém naleznete u sadových speciálů New Holland řady F – N – V a u samojízdného sklízeče hroznů Braud.

Společnost New Holland ví, že vinice vyžadují vysoké nároky na techniku a specializované stroje, které musí uspokojit náročné požadavky pěstitelů a farmářů. Proto společnost investuje nemalé finanční částky do oblasti vývoje inovativních a špičkových technologií, které zjednoduší práci pěstitelům a zároveň zvýší produktivitu a bezpečnost. Kabina Blue Cab 4™ je výsledkem dlouholetého snažení vyjít požadavkům maximálně vstříc.

Důmyslný systém dvou filtrací zabezpečí kvalitní vzduch uvnitř kabiny. V jednom systému jsou totiž dvě úrovně filtrace – kategorie 2 a 4. Každá filtrace pracuje jen tehdy, pokud je to nutné. Oba filtry se nachází ve stejném střešním systému. Obsluha mezi těmito filtry může jednoduše přepínat dle potřeby. Tím je zajištěna delší životnost filtru a nižší náklady na údržbu. Nejlepší ve své třídě je i úroveň hluku v kabině, která je na úrovni pouhých od 82 do 78 dB. Blue Cab 4™ daleko překračuje normy, které byly v laboratoři stanoveny. New Holland totiž svůj systém testoval v terénu, takže dospěl k daleko lepším výsledkům. Testování probíhalo v náročných podmínkách jak u speciálních traktorů New Holland T4.F/N/V, tak u sklízečů hroznů. Pro maximální pohodlí obsluhy je k dispozici integrovaný klimatizační systém s vlastním ventilátorem pro zajištění recirkulace vzduchu v kabině.

Vysoký výkon, snadná údržba

Traktory T4 NFV jsou osazeny 3,4 litrovým čtyřválcovým motorem vyvinutým společností FPT Industrial. Přeplňované motory nabízí výkon v rozmezí od 75 do 107 koňských sil s maximálním točivým momentem 444 Nm (top model T4.110 VNF). Nový motor FPT přináší lepší výkon než jeho předchůdce, což má za následek větší výkon, jakož i nižší provozní náklady.

Nová řada T4 NFV splňuje emisní normu Tier 4A, nemusíte se ale bát, že systémy toto zabezpečující, zabírají mnoho místa. Moderní technologie umožňuje zachovat kompaktní a úzké rozměry traktorů T4 NFV. Navíc není vyžadována žádná regenerace filtru, ani neexistuje žádný filtr, který by bylo potřeba vyměňovat, díky tomu je zabezpečena maximálně jednoduchá údržba.

Produktivita v kompaktním balení

Myšleno bylo i na celkovou produktivitu traktoru. Objem palivové nádrže u traktorů T4.110F byl zvýšen o 20 litrů na 98 litrů, což vede ke zvýšení produktivity a více stráveného času na poli. Jak jste u techniky New Holland zvyklí, opět je to nejvíce ve své třídě. Traktory T4 NFV jsou osazeny zadním závěsem o velké zvedací síle a nechybí ani elektronický řídicí systém, který poskytuje přesnější kontrolu nad zadním závěsem. Traktory jsou také vybaveny předním závěsem s PTO. Přední závěs pro těžký provoz má nosnost až 1970 kg, což je dvojnásobná kapacita oproti předchozímu modelu!

Máte v plánu provozovat nářadí náročné na hydraulický výkon? Není problém. Nový prémiový hydraulický systém má hydraulické čerpadlo s průtokem 80 l/min, které je zcela věnováno nářadí. Práce s těžkým nářadím najednou půjde s lehkostí.

Nový systém řízení otáček motoru vychází vstříc výkyvům v zatížení motoru při zachování požadovaných otáček motoru. Řidič může nastavit dvě různé rychlosti a přepínat mezi nimi pomocí jednoduchého spínače. Jedná se o jednoduchý a velmi úsporný prvek.

Pásový speciál

Nová řada pásových traktorů TK4 byla optimalizována do designu ostatních modelů. Nyní nabízí ještě větší pohodlí a bezpečnost pro obsluhu. Na řidiče čeká ergonomické uspořádání ovládacích prvků a řídicí systém Steering-O-Matic Plus™. Pásové traktory mají nízko uložené těžiště, takže svah už nebude sebemenší problém.

Nové modely pásových traktorů TK4 jsou osazeny čtyřválcovými motory s turbo-mezichladičem. Splňují standardy Stage IIIB a zároveň zvyšují svůj osvědčený výkon a točivý moment.

Autor: New Holland
Foto: New Holland

Tématické tagy