Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Novinky Case IH pro rok 2022 – Synchronizace strojů na poli, automatické nastavení mlátičky a inovace u Axial Flow 250

Zveřejněno: 29. 9. 2021

Case IH rozšiřuje funkce svého systému AFS Connect. Představuje také novinky u sklízecích mlátiček Axial Flow pro rok 2022.

Vygenerovaná polní a agronomická data se odesílají na portál AFS Connect, kde je lze prohlížet a spravovat.

Telemetrický systém AFS Connect od Case IH je od roku 2018 k dispozici pro všechny sklízecí mlátičky Case Axial Flow. Systém umožňuje obousměrnou datovou komunikaci mezi mlátičkou a počítačem v kanceláři (nebo mobilním telefonem) prostřednictvím webového portálu AFS. Všechny mlátičky jsou již z výroby standardně vybaveny potřebnou kabeláží a přijímací anténou; pokud je mlátička objednána s telematickou předvýbavou, je již nainstalován i příslušný modem. Pro plný telematický provoz je pak nutný pouze aktivační kód. Modem je inicializován ve výrobním závodě a předplatné je aktivováno u místního prodejce.

Vygenerovaná polní a agronomická data se odesílají na portál AFS Connect, kde je lze prohlížet a spravovat. Mezi možné aplikace patří například využití údajů o výnosu k vytváření aplikačních map. Tento portál je přístupný prostřednictvím služby My Case IH a je zdarma k dispozici všem zájemcům.

Systém AFS Connect lze nově rozšířit o funkci Case IH Accusync, která umožňuje pohodlnou synchronizaci strojů na poli. Zemědělci si s její pomocí mohou při práci na poli vzájemně vyměňovat mapové podklady a stopy několika strojů. Funkci Accusync lze použít u všech mlátiček Axial Flow i u traktorů od modelu Case IH Vestrum až po Case IH Quadtrac s monitorem AFS Pro 700. Jediným požadavkem je, aby stroje byly vybaveny telemetrií AFS Connect.

Systém AFS Connect lze nově rozšířit o funkci Case IH Accusync, která umožňuje pohodlnou synchronizaci strojů na poli.
Systém AFS Connect lze nově rozšířit o funkci Case IH Accusync, která umožňuje pohodlnou synchronizaci strojů na poli.

Case IH také představuje novou aplikaci AXIAL FLOW BOOSTER, která umožňuje snadno optimalizovat nastavení a zlepšit výkonnost mlátiček Axial Flow. Tato aplikace, do které byla integrována i kalkulačka ztrát, je jednoduchá a přehledná. Umožňuje optimalizaci pomocí sekvence >> Zvolte typ plodiny >> Zvolte model mlátičky >> Zadejte nastavení stroje. Pak už zbývá jen přijmout zobrazená navrhovaná nastavení, která zvýší účinnost a výkon mlátičky. Tato aplikace je k dispozici zdarma v obchodě Google Play a Apple Store.

Case IH také představuje novou aplikaci AXIAL FLOW BOOSTER, která umožňuje snadno optimalizovat nastavení a zlepšit výkonnost mlátiček Axial Flow.
Case IH také představuje novou aplikaci AXIAL FLOW BOOSTER, která umožňuje snadno optimalizovat nastavení a zlepšit výkonnost mlátiček Axial Flow.

S ohledem na dlouhé pracovní dny, které nejsou v období sklizně neobvyklé, byla pro modelový rok 2022 představena řada vylepšení pro řadu mlátiček Case IH Axial Flow 250. Patří mezi ně nová vyhřívaná a odvětrávaná komfortní kožená sedadla se vzduchovými bederními a krčními opěrkami.

Od modelového roku 2022 budou navíc tlačítka pro zvedání a spouštění sklízecího adaptéru mlátičky konfigurovatelná na páce pojezdu, takže je bude možné zaměňovat. Mlátičky také dostanou další LED světla pro osvětlení strniště, řádků, zásobníku, výložníku a sít. K dispozici budou i zadní pracovní světla a dálková světla (mají už mlátičky modelového roku 2021).