AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Nové prostředí kabiny a možnosti přenosu dat pro vlajkové traktory Case IH Quadtrac AFS Connect

Zveřejněno: 22. 9. 2020

Osvědčené hnací ústrojí s přepracovaným prostředím kabiny pro vyšší komfort řidiče. Pokročilá technologie usnadňuje provoz a poskytuje obousměrný přenos dat pro maximální konektivitu. V Evropě bude nový pásový traktor Quadtrac plně k dispozici v roce 2021.

Nový Case IH Quadtrac pro rok 2021

Společnost Case IH představuje pro sezónu 2021 nové traktory řady Quadtrac AFS Connect se specifickými vlastnostmi pro evropský trh. Zahrnují novou technologii navrženou tak, aby usnadňovala požadavky na přenos dat v moderním zemědělství. Rovněž těží z podobných vylepšení komfortu a ovládání kabiny, jaké byly původně představeny u řady Magnum AFS Connect, uvedené na trh v roce 2019.

Pásové traktory Quadtrac AFS Connect (8 modelů s maximálním výkonem 525-692 koní) a kolové verze Steiger AFS Connect (6 modelů s maximálním výkonem 469-558 koní) získávají nové funkce a vylepšení.

Klíčové novinky Case IH

• AFS Connect™ je standardně dodáván s vylepšenou konektivitou z výroby

• Displej AFS Pro 1200

• Operační systém AFS Vision Pro

• Přijímač AFS Vector Pro

• Nová loketní opěrka Case IH MultiController

• Nový interiér kabiny s vylepšenými materiály a stylem luxusního automobilu

• Nový systém vytápění / ventilace / klimatizace

• Vylepšení softwaru

Dokonalá konektivita

Při vývoji technologie AFS Connect, zabudované do nových traktorů, se inženýři společnosti Case IH zaměřili na zjednodušení získávání dat a jejich bezproblémový přenos tak, aby zajistili zvýšení produktivity stroje. AFS Connect umožňuje obousměrný přenos dat mezi strojem a počítačem v kanceláři farmy, což farmářům umožňuje přesnou správu dat.

Technologie AFS Connect využívá tři hlavní systémy

• Displej AFS Pro 1200 – Ovládací panel s 12palcovou dotykovou obrazovkou poskytující komplexní provozní data, zahrnující vzdálené zobrazení displeje, které umožňuje farmářům a prodejci (pokud mu majitelé udělí přístup), vzdálené zobrazení obrazovky, plus snadné párování Bluetooth pro připojení mobilního zařízení, čtyři vnější kamery a vysoké rozlišení obrazovky ve dne i v noci.

• Operační systém AFS Vision Pro – Pro snadné použití používá stejný styl ovládání chytrého telefonu nebo tabletu. Lze jej podle potřeby ovládat pomocí dotykové obrazovky nebo otočného ovladače.

• Přijímač AFS Vector Pro – Zjednodušuje možnosti korekce navádění, od základních (WAAS a AFS 1) přes střední (AFS 2) po vysoké (RTK a AFS RTK+) úrovně přesnosti.

Zvýšení komfortu zvyšuje produktivitu práce během dlouhých dní na poli

Traktory AFS Connect Steiger a Quadtrac mají interiér kabiny, který se může pochlubit vylepšenými ovládacími prvky a materiály pro automobilový průmysl, které zvyšují jednoduchost ovládání a pohodlí, s konečným cílem zvýšit produktivitu.

Mezi vlastnosti kabiny patří:

• Zcela nová intuitivní loketní opěrka Multicontroller s 8 ovládacími tlačítky, načež tlačítka jsou nastavena tak, aby šla ovládat jen konečky prstů.

• Nový joystick Multicontroller se čtyřmi programovatelnými spínači.

• Vyšší komfort díky novému systému vytápění, větrání a klimatizace.

• Pokročilý systém řízení s nastavitelnými poměry otáčení volantu pro rychlejší zatáčení.

• Balíček výkonného osvětlení, které se stará o svícení okolo celého traktoru (360 stupňů osvětlení). Osvětlení je programovatelné podle preferencí obsluhy.

Vzdálená podpora

Online portál Case IH AFS Connect poskytuje spojení, nové řady traktorů Quadtrac, s majitelem nebo manažerem farmy, vylepšuje tak správu farmy, vozového parku a dat ze stolního počítače. Díky mobilní aplikaci je možné se k informacím z traktoru dostat i mimo kancelář. Díky zabezpečenému přenosu dat na portál a z portálu přes Cloud se uživatelé mohou přihlásit do služby AFS Connect a prohlížet si aktuální operace v terénu, agronomická data a další, jako kdyby byly přímo v kabině. Je možné sdílet vybrané agronomické údaje s třetími stranami, jako jsou například agronomové nebo dealeři značky Case IH.

Přidaná konektivita také poskytuje další podpůrné funkce zaměřené na snížení prostojů na poli. Vzdálené prohlížení displeje umožňuje zemědělci/manažerovi nebo prodejci sledovat přesně to, co vidí traktorista na novém displeji AFS Pro 1200 v kabině. Potom je pro zemědělce snazší identifikovat problém a získat o něm přehled. Prodejci mohou také vzdáleně nahrávat aktualizace softwaru a pomocí online podpory vzdálených služeb, mohou vzdáleně vidět servisní interval údržby nebo závadu, aniž by museli jet ke stroji na pole a fyzicky ho vidět.

Case IH k traktorům nabízí plynulou převodovku nebo převodovku s řazením pod zatížením.

Úsporná převodovka PowerDrive s řazením pod zatížením je schopna zajistit o 20 % rychlejší akceleraci při každém přeřazení, čímž poskytuje řidiči větší pohodlí, zejména na silnici nebo při přejezdu z pole na pole.

Převodovka CVXDrive, která je k dispozici pro modely Steiger 420/470/500 a Quadtrac 470/500/540, přináší řadu výhod, včetně snadného použití, zejména pro nezkušené řidiče – rychlejší zrychlení na silnici nebo na poli, snížená únava řidiče, maximální výkon při nízkých rychlostech. Stálý hydraulický tlak i při nízké rychlosti, která je potřebná například při setí. Hlavními výhodami jsou maximální úspora paliva a zvýšená produktivita.

Méně zastávek, vyšší produktivita

Traktory Quadtrac 470/500/540 a Steiger 500 AFS Connect jsou nyní k dispozici s větší kapacitou palivové nádrže. Nově volitelné palivové nádrže zvyšují kapacitu o 44 % z 1230 na 1779 litrů.

Mezi další funkce určené k minimalizaci prostojů patří Adaptive Steering Control (ASC) – systém řízení zavedený u jiných traktorů Case IH, který umožňuje měnit poměr mezi počtem otáček volantu a úhlem řízení podle požadavků obsluhy. . Díky tomuto nastavení lze jednoduše snížit čas strávený otáčením volantu. Systém je řízen prostřednictvím AFS displeje traktoru.

Inženýři společnosti Case IH také pracovali na zkrácení času potřebného na servis a údržbu. Mezi klíčové body nových traktorů Steiger a Quadtrac patří technologie motoru FPT, která splňuje emisní normu Stage V bez potřeby filtru pevných částic. Interval výměny oleje je 600 motohodin a do servisních míst, které se kontrolují denně se lze dostat snadno, což umožňuje rychlý a snadný přístup.

Autor: Jakub Tutsch1)
Foto: Case IH

1) z podkladů Case IH

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.