AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Nový aplikátor Fliegl Skate umožní perfektní aplikaci kejdy

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Firma Fliegl představila novinku v oblasti aplikátorů kejdy. Novinkou je aplikátor Fliegl Skate, který umožňuje přesnou aplikaci kejdy těsně nad zemí, a to díky krátkým hadičkám. Aplikátor pracuje velmi citlivě, nedochází při aplikaci k znečišťování například listů rostlin. Aplikátor je možné používat jak na strniště, tak na zelené louky.

Fliegl

Tím, jak je aplikace kejdy prováděna těsně nad zemí, nedochází k úniku pro půdu cenných látek, jako je amoniak a tím pádem je efektivněji využit i dusík.

Zadní aplikátor je možné osadit přímo na kejdovač nebo do závěsu. Kejdovače lze dodatečně tímto aplikátorem dovybavit. Přepravní šířka je podle výrobce 2,6 m.

Aplikátor nabízí pohodlné ovládání a mnoho možností. Aplikátor je vybaven speciálním skládacím mechanismem, který neumožňuje zalomení hadic. Automatický vyrovnávací systém ve středním rámu a ve dvou bočních rámech zajišťuje kopírování terénu.

Ovládání aplikátoru probíhá standardně na komfortním terminálu. Klávesnice ovladače je podsvícená. Skládání rozdělovacích ramen je sledováno senzory v jakékoliv poloze. Volitelně lze aplikátor ovládat prostřednictvím ISOBUS.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Fliegl

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.