TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Nový čelní zásobník Amazone FTender 1600 a 2200 pro univerzální použití při setí a zpracování půdy

Zveřejněno: 29. 11. 2019

Čelní zásobník FTender od Amazone je k dostání s objemem 1600 l nebo 2200 l. Plnící otvor zásobníku má rozměry 1 100 mm x 2 200 mm, což umožňuje snadné a rychlé plnění. Při jízdě po silnici nebo při jízdě po poli přijde vhod aerodynamická konstrukce. FTender bude k dispozici buď jako verze s plachtou nebo s pevným víkem. Příkré stěny zásobníku zajistí optimální tok osiva nebo hnojiva.

Amazone FTender

Čelní zásobník FTender má stavebnicovou konstrukci. Lze jej tedy využít univerzálně jako zásobník osiva při setí se secím strojem Avant nebo v kombinaci s pneumatickým secím strojem Centaya. Při použití secího stroje Centaya může být zásobník využit místo osiva na hnojivo. Alternativně lze FTender také použít jako zásobník hnojiva ve spojení s novým přesným secím strojem Precea nebo při zpracování půdy se stroji Catros, Cenius, Certos nebo Ceus. Samozřejmě lze zásobník využít ve spojení i se stroji, které nepochází od Amazone. Díky těmto kombinačním možnostem může mít FTender i vlastní kompletní elektroniku ISOBUS.

Dávkování osiva nebo hnojiva se provádí pomocí elektricky poháněného dávkovače. Snadno dosažitelný dávkovač umožňuje rychlou a pohodlnou výměnu dávkovacích válečků, protože dávkovač je umístěn vpředu pod nádrží. Pro různá semena nebo hnojiva jsou k dispozici různé dávkovací válce. Jednoduché nastavení množství osiva nebo hnojiva se provádí i za pomocí terminálu v kabině traktoru. Alternativně může být dávka řízena plně automaticky pomocí mapových podkladů. Určení rychlosti lze provést buď pomocí radarového senzoru (nachází se v přední části zásobníku), signálu rychlosti traktoru nebo signálu GPS.

Standardní nástroje, jako je kalibrační váha a kalibrační vak, jsou bezpečně uloženy na zásobníku. Pomocí kalibračního tlačítka, TwinTerminals nebo aplikace mySeeder lze kalibrační proces pohodlně provádět přímo na stroji.

FTender 1600 a 2200 lze vybavit pěchem (pneumatikami) T-Pack F. Tato verze se spíše využije ve spojení se secím strojem Avant nebo Centaya. Tento pneumatikový pěch slouží k tomu, aby utužil půdu nebo uvolnil přední nápravu traktoru. Tato verze může být vybavena i závažím. V přepravní poloze se pneumatiky zvednou a zablokují.

Nový čelní zásobník byl představena spolu s novou nádrží, univerzálním výsevním zařízením Amazone na zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru.

Amazone na veletrhu Agritechnica 2019

Autor: Milan Jedlička
Foto: Amazone

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.