AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Větší přední nádrž Amazone ke zvýšení objemu neseného postřikovače

Zveřejněno: 26. 11. 2019

Amazone již několik let nabízí přední nádrž FT 1001. Produktová řada je nyní rozšířena o větší typ FT 1502. Díky přední nádrži FT 1502 lze objem nádrže neseného postřikovače UF 02 snadno rozšířit o 1 500 l. Nesený postřikovač ve spojení s nádrží tak celkově nabídnou objem až 3 500 l.

Čelní nádrž Amazone FT 1502

Traktor se vzadu neseným postřikovačem a s čelní nádrží je zvláště vhodný do míst, kde je náročné manévrování (tam, kde by větší nesený postřikovač nebyl vhodný). S objemy nádrží do 3 500 l může být souprava složená z moderního traktoru, neseného postřikovače a čelní nádrže také zajímavou alternativou k samojízdným postřikovačům. Souprava není do jisté míry jednoúčelová – traktor lze využít pro jiné činnosti na farmě.

Jak pracuje čelní nádrž  FT 1502
Jak pracuje čelní nádrž FT 1502

V případě, že čelní nádrž zakrývá osvětlení traktoru, je k dispozici volitelné přídavné osvětlení. Nádrž má sofistikovaný design, který zabezpečuje dobrý výhled před traktor. Výrobce Amazone zdůrazňuje, že nová nádrž FT 1502 dodržuje všechny příslušné směrnice EU a normy pro bezpečnost provozu.

Inteligentní řízení stavu naplnění obou nádrží zajišťuje systém FlowControl+ tak, aby bylo zajištěno optimální rozložení hmotnosti (rychlost přečerpávání činí v každém směru až 200 l/min). Díky permanentnímu čerpání mezi čelní nádrží a zadní nádrží je postřik vždy ideálně homogenizován a nedochází k rychlému uvolnění přední nápravy traktoru. Plnění, vyprazdňování a čištění se provádí současně v obou nádržích.

Pomocí ručního ovládání je také možné vypnout automatickou funkci FlowControl+ a čelní nádrž použít pouze k přepravě další oplachové vody nebo užitkové vody.

Nová čelní nádrž byla představena spolu s univerzálním výsevním zařízením Amazone na zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru.

Amazone na veletrhu Agritechnica. Představen byl i zvláštní postřikovač k oslavám 50 let postřikovací techniky Amazone.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Amazone

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.