Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Nový návěs Krampe ProBody 760 přepraví více nákladu

Zveřejněno: 9. 1. 2024

Na veletrhu Agritechnica 2023 představila společnost Krampe Fahrzeugbau GmbH nový návěs Krampe ProBody 760. Návěs se vyznačuje plně svařovanou vanou s výškou dva metry.

Nový návěs Krampe ProBody 760 přepraví více nákladu.

„Bylo pro nás důležité neorientovat se příliš na naše stávající modely a dát našim konstruktérům volnost, aby vytvořili něco zcela nového,“ říká Helmut Hövelmann, vedoucí prodeje společnosti Krampe.

Krampe ProBody nastavuje nová měřítka ve vzhledu a výrobě moderních sklápěčů. Výjimečné stability dvoumetrové vany je dosaženo díky inovativnímu, patentovanému skládání bočních plechů a zcela přepracovaným spodním rámům z laserem broušených profilů. Tyto pokroky v konstrukci vedou nejen k výraznému zvýšení stability, ale také ke snížení vlastní hmotnosti vozidla, které se standardními pneumatikami 650/55 R26,5 váží 8 060 kg. Karoserie je navíc optimalizována pro automatizované svařování na robotech.

Šikmá stěna návěsu Krampe ProBody 760 s velkým průzorem.
Šikmá stěna návěsu Krampe ProBody 760 s velkým průzorem.

Díky šikmé přední stěně s velkým průzorem a optimalizované konstrukci nabízí nástavba návěsu Krampe ProBody větší přepravní objem při nižší hmotnosti prázdné nástavby. Šikmá čelní stěna usnadňuje sesouvání nákladu, čímž zajišťuje rychlejší a bezpečnější proces vykládky. Hydraulické zadní dveře doplňují konstrukci vany a zvyšují funkčnost návěsu. Návěs lze obou do velkých pneumatik 710/55 R34.

Tandemový sklápěč Krampe ProBody 760.
Tandemový sklápěč Krampe ProBody 760.

Tento nový model návěsu Krampe ProBody 760 představuje závazek společnosti nabízet svým zákazníkům nové možnosti pro velkoobjemovou přepravu. Se základním objemem 34,3 m³, který lze pomocí přídavných nástavců o výšce 30 cm rozšířit až na 40 m³, nabízí sklápěč značnou nosnost.

Krampe ProBody 760 vystavený na veletrhu Agritechnica 2023. Návěs lze ovládat přes ISOBUS.
Krampe ProBody 760 vystavený na veletrhu Agritechnica 2023. Návěs lze ovládat přes ISOBUS.

Co se týče výběru materiálu, používá společnost Krampe Fahrzeugbau GmbH v horní části vany jemnozrnnou ocel S700, zatímco ve spodní části je použita ocel S355. Oba ocelové plechy o tloušťce čtyři milimetry jsou spojeny laserovým svařováním.