Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 16.4. – svátek slaví Irena

Nový odolný lis Case IH LB 424 XLD pro balíky o délce 260 cm

Zveřejněno: 12. 1. 2023

Case IH rozšířil svou nabídku velkých lisů na hranaté balíky o nový model v segmentu 120 x 70 cm. Model Case IH LB 424 XLD produkuje balíky o délce 260 cm, které jsou až o 10 % těžší než balíky ze stávajícího modelu Case IH LB 424 XL – písmeno "D" znamená Density. Druhý jmenovaný stroj zůstává v nabídce.

Case IH rozšířil svou nabídku velkých lisů na hranaté balíky o nový model v segmentu 120 x 70 cm.

Nový model lisu na balíky Case IH osloví zákazníky, kteří potřebují mimořádně husté, dobře tvarované, konzistentní a odolné velké hranaté balíky pro maximální výkon, perfektní manipulaci, nižší náklady na přepravu a optimální využití skladovacího prostoru.

Hustší balíky jsou hlavně díky zesílenému pístu modelu Case IH LB 424 XLD, který poskytuje 400 kN přítlačné síly, což je o 27 % více než u modelu Case IH LB 424 XL. Jeho konstrukce zahrnuje silné, kolmé nosníky ve tvaru V vyrobené z o 33 % silnější 8 mm oceli.

Model Case IH LB 424 XLD, který je dostatečně odolný a univerzální, je vybaven zesílenými bočními částmi lisovací komory, které jsou dvakrát pevnější než u modelu Case IH LB 424 XL. Podlahová část lisovací komory je standardně vybavena ocelovými opotřebitelnými Hardox deskami, které jsou mimořádně odolné proti oděru.

Lis Case IH LB 424 XLD nabízí dostatek úložného prostoru.
Lis Case IH LB 424 XLD nabízí dostatek úložného prostoru.

Stejně jako jeho stávající stájový kolega Case IH LB 424 XL, s nímž má společné některé díly, zvyšuje Case IH LB 424 XLD produktivitu nastavením rychlosti traktoru a zaznamenáváním údajů o hmotnosti, objemu a vlhkosti balíků prostřednictvím technologie AFS Connect. Oba stroje využívají jedinečný extra silný uzlovač TwinePro, který eliminuje odřezky motouzu a zabraňuje tak kontaminaci krmiva. Mají také řadu funkcí usnadňujících údržbu, od automatického mazání, centrálního mazání až po přímý přístup k místům údržby.