AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Nový samojízdný aplikátor Vervaet Quad je výsledkem spolupráce mezi Kotte Garant a Vervaet

Zveřejněno: 2. 2. 2021

Nový čtyřkolový samojízdný aplikátor hnojiv Vervaet Quad přichází s výkonem 550 koní a objemem nádrže 21 m3. Aplikátor nabízí vyšší točivý moment než jakýkoli jiný samojízdný stroj na trhu - v rozhodujícím rozsahu rychlostí 5 až 15 km/h. Vervaet Quad může používat největší možné pneumatiky, které jsou vhodné pro každý typ plodiny a pro každý typ aplikace.

Vervaet Quad obsahuje nový chytrý chladicí systém vhodný pro práci při teplotách až 45 °C

Nizozemský Vervaet vyrábí aplikátory již od roku 1990. V nabídce doposud byly stroje: tříkolové (Vervaet Trike s objemem nádrže 16 m3), Trike XL s objemem nádrže 21 m3 a pětikolové aplikátory (Trike 5x5). Nabídku obohatí čtyřkolový Vervaet Quad, který vznikl ve spolupráci s firmou Kotte Garant.

Vervaet Quad: Fenomenální točivý moment

Vervaet Quad obsahuje nový chytrý chladicí systém vhodný pro práci při teplotách až 45 °C. Koncept pohonu a chlazení byl vyvinut ve spolupráci s firmou Volvo Penta. Quad má svůj chladič umístěný v přední části stroje, takže je dostatečně daleko od prachu a zbytků plodin. 13litrový šestiválcový motor Volvo Penta s výkonem 550 koní se může pochlubit fenomenálním točivým momentem 2650 Nm při neuvěřitelně nízkých otáčkách motoru pouhých 1200 ot./min. Snadný servis a údržba se vztahuje také na zcela novou převodovku - hydromechanická převodovka vyrobená společností Vervaet.

Nizozemský Vervaet vyrábí aplikátory již od roku 1990
Nizozemský Vervaet vyrábí aplikátory již od roku 1990

K dispozici jsou čerpadla Vogelsang a Börger (9 000 l/min) nebo systém SuperLoad s 10”potrubím a čerpadlem Börger s průtokem 12 000 l/min nebo 13 500 l/min. Nasávat hnojivo lze pomocí ramene, které podle výrobce nebrání obsluze ve výhledu.

Vervaet Quad je opatřen zadním závěsem, na který lze zavěsit různé nářadí pro zapravení hnojiv. Podvozek Vervaet Quad nemusí být osazen výhradně cisternovou nástavbou Kotte, ale i třeba rozmetadlem hnoje. Do budoucna se počítá i s nástavbou na přepravu cukrové řepy. Sloužit tak bude i jako nosič nástaveb.

Nejlehčí a nejsilnější samojízdný stroj ve své třídě

Podle výrobce je Vervaet Quad nejlehčím a nejsilnějším samojízdným strojem ve své třídě. Disponuje řízením všech čtyř kol a malým poloměrem otáčení. Vhodný je tedy pro použití v řádkových kulturách. Quad lze provozovat v krabím režimu - každé kolo tvoří vlastní stopu.

Podle výrobce je Vervaet Quad nejlehčím a nejsilnějším samojízdným strojem ve své třídě
Podle výrobce je Vervaet Quad nejlehčím a nejsilnějším samojízdným strojem ve své třídě

Vybírat lze z následujících rozměrů pneumatik 900/60 R38, 900/60 R42, 1050/50 R32, 1000/55 R32, 1250/50 R32 a nově Mitas 1000/65 R32. Lze použít i dvoumontáže kol. Téměř všechny tyto rozměry zaručují, že není překročena maximální přepravní šířka 3 metry.

Všechny stroje Vervaet jsou vybaveny nejmodernějšími, luxusními a prostornými kabinami s velkou prosklenou plochou. Všechny ovládací prvky stroje jsou snadno dosažitelné: joystick a terminál jsou umístěny v nastavitelné loketní opěrce.

Vervaet Quad během on-line představení novinářům.