Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Nový závod Yokohama Rubber na výrobu pneumatik v Indii zahajuje výrobu

Zveřejněno: 1. 9. 2022

Společnost Yokohama Rubber Co., Ltd. oznámila zahájení výroby ve svém závodě ve Visakhapatnamu v Indii. Nový závod byl postaven za účelem rozšíření výrobní kapacity společnosti Yokohama Off-Highway Tires (YOHT), člena skupiny společností Yokohama Rubber Group, která vyrábí a prodává pneumatiky pro zemědělské a jiné stroje.

Nový závod Yokohama Rubber na výrobu pneumatik v Indii.

Zahájení výroby v novém závodě bylo původně plánováno na první čtvrtletí roku 2023. Dřívější než plánované uvedení do provozu umožní společnosti YOHT rychleji reagovat na rostoucí celosvětovou poptávku po pneumatikách OHT. Slavnostního otevření závodu, které se konalo 16. srpna, se zúčastnili pan Jagan Mohan Reddy, premiér státu Andhra Pradesh, pan Masayuki Taga, generální konzul Japonska, a pan Nitin Mantri, člen představenstva a generální ředitel společnosti Yokohama Rubber ako aj vedoucí divize OHT skupiny.

Nitin Mantri při slavnostním otevření řekl: „Jsme velmi nadšeni tímto nejlepším zařízením ve své třídě, které nastaví nová měřítka kvality a produktivity v segmentu OHT. Díky navýšení kapacity zkrátíme dodací lhůty, abychom mohli lépe sloužit našim zákazníkům po celém světě.“

Společnost YOHT má v Indii další dva závody na výrobu pneumatik – závod Dahej v Gudžarátu a závod Tirunelveli v Tamilnádu. Závody vyrábějí tři hlavní značky skupiny OHT – ALLIANCE, GALAXY a PRIMEX – které se používají pro zemědělské, stavební, průmyslové a lesnické stroje. Prodej YOHT rostl rychleji než celkový trh s OHT. Aby společnost Yokohama Rubber uspokojila poptávku po svých výrobcích, zahájila ve třetím čtvrtletí roku 2020 výstavbu závodu ve Visakhapatnamu, který doplní rozšíření výrobní kapacity závodu v Daheji na 1,6 násobek. Továrna ve Visakhapatnamu bude mít počáteční výrobní kapacitu 69 tun denně (hmotnost kaučuku). Druhá fáze, plánovaná na první čtvrtletí roku 2024, zvýší denní kapacitu závodu na 132 tun. Zvažuje se další rozšíření kapacity závodu.

Střednědobý plán řízení společnosti Yokohama Rubber, Yokohama Transformation 2023 (YX2023), který se vztahuje na období 2021 – 2023, zahrnuje strategii užitkových pneumatik, která staví podnikání skupiny v oblasti OHT do role budoucího hnacího motoru růstu. Skupina plánuje rozšířit své podnikání v oblasti OHT využitím síly nabídky více značek, která zahrnuje OHT značek YOKOHAMA, ALLIANCE, GALAXY, PRIMEX a AICHI, k rozvoji nových trhů a uspokojení rozmanitých potřeb zákazníků. Zároveň skupina zvyšuje svou výrobní kapacitu OHT ve snaze dále urychlit posilování své konkurenceschopnosti na světovém trhu OHT.