Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Poptávka po elektrických nakladačích roste. Uspokojí ji elektrické nakladače TOBROCO-GIANT

Zveřejněno: 12. 11. 2021

Na staveništích je stále častěji vyžadován stroj s bezemisním provozem. Na zvýšený zájem o techniku tohoto druhu reaguje půjčovna stavební techniky LOXAM.

Stroje GIANT jsou speciálně navrženy tak, aby vyhověly potřebám stavitelů v oblasti infrastruktury a mohou být provozovány i v ekologických zónách.

Vzhledem k poptávce ze všech koutů stavebního průmyslu nizozemská společnost LOXAM každoročně investuje velké prostředky do inovativních strojů. Patří mezi ně nejen elektrické kolové nakladače GIANT, ale také bateriové sbíječky, hydraulické plošiny, a dokonce generátory poháněné solární energií.

Nejnovějším přírůstkem do vozového parku společnosti LOXAM je řada elektrických kolových nakladačů TOBROCO-GIANT typu GIANT G2200E X-TRA. Stroje GIANT G2200E X-TRA jsou speciálně navrženy tak, aby vyhověly potřebám stavitelů v oblasti infrastruktury a mohou být provozovány i v ekologických zónách – jsou vybaveny nejtěžší lithium-iontovou baterií o kapacitě 520 Ah a palubní nabíječkou o kapacitě 60 Ah. Tyto kloubové nakladače jsou také opatřeny skládací bezpečnostní střechou, světelnou signalizací a pracovními světly. Pokud jde o příslušenství, součástí každého stroje je i koš na suť a paletizační vidle, s nimiž lze provádět nejrůznější manipulační práce.

Model GIANT G2200E X-TRA je standardně vybaven 48V lithium-iontovou baterií, která je umístěna tak, aby současně zastala roli protizávaží.
Model GIANT G2200E X-TRA je standardně vybaven 48V lithium-iontovou baterií, která je umístěna tak, aby současně zastala roli protizávaží.

„Na trhu je specifická poptávka po elektrických kolových nakladačích, které jsou výkonné, tiché a mají spolehlivou technologii pohonu. Když do našeho vozového parku přidáváme inovativní elektrický stroj, musí být minimálně stejně dobrý jako jeho konvenční varianta. Provedli jsme proto srovnávací studii elektrických nakladačů různých značek. Elektrický nakladač GIANT G2200E X-TRA splňuje všechny naše požadavky,“ uvedl Marcel van der Laan z půjčovny. Poptávka po těchto strojích GIANT se stále zvyšuje, a proto byl v nedávné době vozový park půjčovny rozšířen i o další stroje GIANT G2200E X-TRA.

Model GIANT G2200E X-TRA je standardně vybaven 48V lithium-iontovou baterií, která je umístěna tak, aby současně zastala roli protizávaží. Díky dvěma samostatným elektromotorům, jednomu o výkonu 6,5 kW pro pohon pojezdu a jednomu o výkonu 12 kW pro hydrauliku, se lze vždy spolehnout na přesné provedení všech různých úkolů. Kolový nakladač má výšku zdvihu 2,45 m a nosnost 2 200 kg. Stroj je tak dokonale připraven na těžkou práci. Lithium-iontová baterie s kapacitou 520 Ah umožňuje stroji za běžných podmínek nepřetržitě pracovat až 8 hodin.

Elektrické (ale i konvenční) nakladače TOBROCO-GIANT na český trh dodává i společnost Vitaltech.