Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Poptávka po sklízečích cukrové řepy poklesla, i tak Grimme získalo významný podíl na trhu

Zveřejněno: 27. 9. 2019

Společnost Grimme Group i přes obtížné tržní prostředí dokázala navázat na dobrý rok 2017. V roce 2018 se tržby snížily jen nepatrně o 1,3 % na 453 milionů eur.

Nová generace sklízeče cukrové řepy Rexor Platinum.

Americká dceřiná společnost Spudnik (výroba sazečů kořenové zeleniny) výrazně navýšila prodeje o více než 18 %. V důsledku politického prostředí a tlaku na ceny výrobců se prodeje v některých zemích, jako je Turecko, Čína, Francie a Belgie, výrazně snížily. Za těchto okolností poklesly také prodeje dánské společnosti Asa-Lift, kterou Grimme vlastní.

Pro aktuální finanční rok Grimme očekává stabilní až mírně klesající prodeje strojů na sklizeň brambor a zeleniny. Poptávka po sklízečích cukrové řepy prudce poklesla kvůli prudkému poklesu cen cukru. I přes tyto obtížné podmínky se Grimme podařilo získat podíl na trhu v tomto vysoce konkurenčním segmentu. Na trh byla úspěšně uvedena nová generace sklízeče řepy Rexor Platinum. Výhled na rok 2020 není lepší, očekává se další pokles prodejů.

Společnost Grimme investovala a bude i nadále investovat značné prostředky do vývoje produktů, digitálních řešení a do všech továren a dceřiných společností.

Autor: Grimme1)
Foto: Grimme

1) z tiskové konference, redakčně upraveno

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.