Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

John Deere 9RX 830 oficiálně: Nový nejvýkonnější sériově vyráběný traktor na světě míří do Evropy

Zveřejněno: 28. 2. 2024

John Deere představil na letošním veletrhu Commodity Classic v texaském Houstonu v USA svou dosud nejvýkonnější řadu traktorů, která rozšiřuje modelovou řadu John Deere 9RX o modely 9RX 710, 770 a 830. Nové modely John Deere 9RX jsou ideálně vybaveny pro evropský trh bezkonkurenční tažnou silou, zvýšeným komfortem obsluhy a nejnovějšími funkcemi pro precizní zemědělství. Přepravní šířka strojů činí méně než 3 metry.

John Deere 9RX 830 oficiálně

Nové modely John Deere 9RX jsou osazeny 18litrovým motorem JD18X, který nabízí maximální výkon 913 koní při nízké spotřebě paliva a točivý moment až 4 234 Nm v nejvyšší verzi. Vyhovuje emisní normě Stage V bez použití AdBlue. Volitelné trojité hydraulické čerpadlo s maximálním průtokem až 636 l/min a hydraulický systém Intelligent Power Management (IPM), který v případě potřeby poskytuje až 40 koní navíc, poskytují dostatečný výkon i pro největší hydraulicky poháněná zařízení.

Nová plně mechanická převodovka John Deere e21 PowerShift s funkcí Efficiency Manager bez námahy využívá vysoký výkon a točivý moment motoru, zatímco automatika známá z převodovky e23TM zajišťuje výjimečný jízdní komfort. Převodovka má 21 rychlostních stupňů.

Nový John Deere 9RX se vyznačuje designem, který byl převzat od traktorů John Deere 8R.
Nový John Deere 9RX se vyznačuje designem, který byl převzat od traktorů John Deere 8R.

Nové podvozky s většími hnacími koly o průměru 1 200 mm mají úhel natočení 110° a 7,5 hnacích ok v záběru. Maximální hmotnost 38 100 kg zajišťuje efektivní přenos výkonu a točivého momentu na zem. Minimální tlak na půdu zůstává na hodnotě 0,58 kg/cm², což je srovnatelné se současnými modely John Deere 9RX.

Větší pohodlí pro řidiče

Nová kabina CommandView 4 Plus nabízí řidiči výrazně lepší komfort a výhled a také mnohem větší prostor kabiny. Kabina získala nové nastavitelné odpružení. Pomocný rám kabiny snižuje hluk.

Modelová řada John Deere 9RX se bude skládat ze tří pásových modelů 9RX: 710, 770 a 830.
Modelová řada John Deere 9RX se bude skládat ze tří pásových modelů 9RX: 710, 770 a 830.

Systém řízení ACSTM (ActiveCommand Steering) přizpůsobuje sílu řízení rychlosti jízdy. Díky pouhým 3,5 otáčkám volantu od zastavení na poli a 5 otáčkám od zastavení na silnici zlepšuje traktor John Deere 9RX ovládání a pohodlí řidiče. Systém rychlého doplňování paliva umožňuje doplnit 1 952litrovou nádrž na naftu za méně než 4 minuty, což dále zvyšuje efektivitu provozu a minimalizuje denní prostoje. Kromě toho jsou místa každodenní údržby snadno přístupná z úrovně země nebo kolem kabiny. K prodloužení doby provozuschopnosti přispívá také prodloužený servisní interval hydraulického oleje na 4 000 mth a volitelný reverzibilní ventilátor.

Nejnovější možnosti precizního zemědělství

Traktor John Deere 9RX disponuje pokročilými funkcemi navádění, včetně 32,5 cm (12,8") CommandCenter s vysokým rozlišením a plnou integrací technologií navádění John Deere, jako jsou Variable Rate Control, 1-Click-Go-AutoSetup, Section Control a plná kompatibilita AEF ISOBUS. Standardní funkce, jako je připojení JDLink a DataSync, zvyšují výkonnost stroje. Bezplatný systém John Deere Operations Centre slouží jako centrální platforma pro propojení strojů, obsluhy a polí a usnadňuje import dat a spolupráci s třetími stranami.

Podle neoficiálních informací jsou nové traktory připraveny v budoucnu i na autonomní provoz (od roku 2025).

Technická data nových modelů John Deere 9RX
Technická data nových modelů John Deere 9RX
Rozměry modelů John Deere 9RX
Rozměry modelů John Deere 9RX