Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Přichází nová série elektrických nůžek FELCO Power Blade

Zveřejněno: 11. 10. 2019

Změna tvořená pro změnu nepřináší zpravidla nic převratného. Výrobci někdy pouze mění označení produktů či aplikují facelifty za účelem oživení trhu a nastartování prodeje, bez citelného přínosu pro zákazníky.  Tento cíl si rozhodně neklade švýcarský výrobce FELCO přicházející se sérií elektrických nůžek FELCO Power Blade Series. Balík novinek je nemalý a zákazníky vedle technických řešení nadchne také servisní služba „48H Pruning Guaranteed“. Podívejme se na řadu Power Blade zblízka.

Švýcarský výrobce FELCO přichází se sérií elektrických nůžek FELCO Power Blade Series

Modely nůžek opět tři + myslíme na leváky a chovatele zvířat

Paleta nůžek se v předchozí generaci ustálila na třech modelech určených pro různou aplikaci. Tento osvědčený koncept přechází také do nové řady FELCO Power Blade s následujícími modely.

FELCO 802 - RYCHLÝ A PRECIZNÍ MODEL

  • Střih do průměru 30 mm
  • Hmotnost 750 g
  • Nejrychlejší model z nabídky
  • Vhodný pro vinohrady
  • Ve verzi FELCO 802G speciálně pro levou ruku
  • Vynikající příslušenství - stříhací hlavice pro chovatele zvířat na střih paznehtů
FELCO 802 HP
FELCO 802 HP

FELCO 812 - ERGONOMICKÝ A VŠESTRANNÝ MODEL

  • Střih do průměru 35 mm
  • Hmotnost 810 g
  • Silný a rychlý model
  • Svojí rychlostí a silou je předurčen pro sady, vinohrady, školky, údržbu parků a komunální oblast
FELCO 812 HP
FELCO 812 HP

FELCO 822 - SILNÝ A ROBUSTNÍ MODEL

  • Střih do průměru 45 mm
  • Hmotnost 980 g
  • Mimořádně silný a výkonný model do těch nejtěžších podmínek
  • Stvořen pro ovocné sady, parky a komunální oblast
FELCO 822 HP
FELCO 822 HP

Změny a novinky

Až doposud se vám nůžky zdají shodné s předchozí řadou? To by byl však nespravedlivý verdikt. Co konkrétně nová série Power Blade přináší? Jak jsme již zmínili, modely nůžek jsou vcelku tři a ani jeden z modelů není o vylepšení a novinky ochuzen. Projděme si tedy vše hezky postupně.

XPRO Blade

Kvalita a životnost ostří, četnost broušení, zachování ostrosti, správná geometrie, čistota a kvalita střihu… Nároků kladených na ostří je skutečně mnoho a není divu. Ostří je zatěžovaná část nůžek a nedokonalosti či technologická pochybení mohou uživatele nepříjemně potrápit.

XPRO Blade: Na ostří je použita HSS (High Speed Steel) neboli rychlořezná ocel
XPRO Blade: Na ostří je použita HSS (High Speed Steel) neboli rychlořezná ocel

HSS (High Speed Steel) neboli rychlořezná ocel bývá známá spíše z oblasti extrémně namáhaných obráběcích nástrojů, vrtáků apod. Právě k této vynikající oceli sáhla společnost FELCO jako zatím jediný výrobce elektrických nůžek.

Pro uživatele znamená nové ostří několik zajímavých bonusů:

  • Až 2x delší životnost oproti standardnímu ostří
  • Až 3x snížená nutnost ostří brousit – čepel si drží ostrost až neuvěřitelně dlouho
  • Užší ostří a s tím související možnost přesnějšího střihu i v hůře dostupných místech
  • Zajímavou informací je, že ostří jsou kompatibilní také s původními modely F801, F811 a F820

Změny v mechanismu – odolnost a větší síla!

Ne každá změna musí být okem rozeznatelná. Všechny nové modely prošly také zdokonalením vnitřního mechanismu.

Mechanismus modelu FELCO 822 byl opatřen kardanem pro snížení tlaku na ložisko motoru a model tak nabízí ještě zvýšenou odolnost při velké námaze.

U FELCO 802 a 812 provedli švýcarští vývojáři vnitřní úpravy, díky kterým bylo dosaženo navýšení síly u obou modelů o 10%. Síla se při střihu vždy hodí!

Integrovaný vypínač nůžek přímo na kabelu

Již žádné nahmatávání přepínače na bočním terminálu a vlastně již vůbec žádný ovládací terminál vyvedený bokem od nůžek. Myslíte na vypínač přímo na kabelu? A vlastně proč ne? Uživatel jednoduše uchopí nůžky do ruky a otočí pohodlně spínačem umístěným na koncovém konektoru vedoucím do nůžek.  Spínač je skutečně vysoce odolný proti vodě a prachu, testován na více než 5000 cyklů zapnutí a vypnutí.

Integrovaný vypínač nůžek přímo na kabelu je vysoce odolný proti vodě a prachu, testován na více než 5000 cyklů zapnutí a vypnutí
Integrovaný vypínač nůžek přímo na kabelu je vysoce odolný proti vodě a prachu, testován na více než 5000 cyklů zapnutí a vypnutí

Vrstva Soft-Touch pro všechny modely!

Když v roce 2016 vyplul na trh model FELCO 811, dostal do vínku a na tělo skvělou vrstvu Soft-Touch. Nově jsou touto vrstvou opatřeny již všechny modely řady Power Blade.

Vrstva Soft-Touch je na dotek velmi příjemná, což se může zdát nepodstatné, ale držíte-li nástroj v ruce několik hodin denně, pohodlí a příjemný pocit nejsou vůbec k zahození. Vrstva má vedle příjemného pocitu ale především funkční účel – nůžky v ruce nekloužou a jejich úchop je skutečně jistý.

Chytrý Powerpack

Výraznou proměnou prošly také popruhy s řídící jednotkou a baterií. Na provedení popruhů klade výrobce vždy velký důraz a musejí nabízet extrémní komfort, jelikož je povětšinou nosí uživatel téměř celý den na těle. Co nové popruhy přinášejí?

Powerpack s řídicí jednotkou a baterií
Powerpack s řídicí jednotkou a baterií
  • 2x menší rozměry popruhů oproti původnímu Powerpacku a velmi nízká hmotnost
  • 5 možných způsobů nošení popruhů. Zde se výrobce vydal téměř cestou svobody a zákazníkovi nabízí upravit si popruhy k obrazu svému. Díky variabilitě lze popruhy nosit na těle s jakoukoliv typologií. A jaké možnosti nošení Powerpack nabízí?
    1. Batoh svěšený klasicky na bedrech
    2. Batoh nad bedry (komfortní batoh)
    3. Okolo pasu jako ledvinku (umístěnou vepředu, vzadu, na boku
    4. Na vlastním opasku
    5. Jako kapesní tašku – kterou lze přidržet v ruce, ale také ji odložit například při práci na plošině a od nošení powerpacku si tak zcela ulevit.
  • Air Mash – vysoce prodyšný materiál, který zabraňuje pocení, je vzdušný, velice odolný a zároveň lehký
  • Zmenšil se také velice výrazně samotný kufr, ve kterém je powerpack a následně celá sestava s nůžkami dodávána.
Díky variabilitě lze Powerpack nosit na těle s jakoukoliv typologií.
Díky variabilitě lze Powerpack nosit na těle s jakoukoliv typologií.

Nová baterie FELCO 880/195

Do nových popruhů také zbrusu novou kompaktní baterii - a s větším výkonem! Rozměry a vzhled baterie F880/195 jsou shodné s modelem F880/193. Pro baterii F880/195 byla zvolena technologie LI-Ion s navýšením autonomie o 25 % oproti verzi F880/193.

Nová baterie, naplněná energií až pro 8 hodin vysoce intenzivní práce a dobou nabíjení pouhých 90 minut, by měla vystačit valné většině zákazníků ve vinohradech a sadech. A těm skutečně náročným je k dispozici baterie s označením F880/194 a dvojitou kapacitou.

K dispozici jsou dva typy baterií lišící se kapacitou
K dispozici jsou dva typy baterií lišící se kapacitou

SMART nůžky pro SMART telefony

S mobilním telefonem si dnes lidé propojují televizory, handsfree v automobilu, domácí spotřebiče, osvětlení interiérů… a vlastně mobilní jsou dnes již asi všichni. Společnost FELCO je první, kdo přichází na trh s nůžkami, které jsou zároveň propojitelné s chytrým mobilním telefonem.

Předem podotýkáme, že propojení nůžek s mobilem není v žádném případě nezbytnou nutností, ale spíše bonusem navíc, který jde vstříc modernějším uživatelům. Funkce na nůžkách jako je částečné rozevření ostří, uzamčení nůžek, nastavení přesahu ostří a protiostří - ty zůstávají stále ovládané přímo přes inteligentní spoušť nůžek – a tedy nezávisle na mobilu.

Nůžky lze propojit s mobilním telefonem. Speciální aplikace nabídne statistiku používání nebo diagnostiku
Nůžky lze propojit s mobilním telefonem. Speciální aplikace nabídne statistiku používání nebo diagnostiku

Co aplikace v mobilu nabídne?

  • Prohlížení podrobných statistik o nůžkách - počet střihů, počet odpracovaných hodin a sledování výkonnosti atd.
  • Prostřednictvím mobilního telefonu lze provádět diagnostiku zařízení a získat tak informace o případných závadách
  • Budoucnost. Jako veškeré mobilní aplikace, také aplikace FELCO nabízí potenciál do budoucna. Přímé zasíláním servisních upozornění do Vaší aplikace, možnost nůžky sami diagnostikovat a poslat výsledek našemu servisu, který by s Vámi případný banální problém vyřešil na dálku. No uvidíme, s jakými novinkami ještě vývojáři přijdou, plány jsou ale veliké.

Služba „48H Pruning Guaranteed“

Ani nejlepším produktům, mezi jaké nůžky FELCO patří, se nevyhýbá nutnost oprav či servisu. Ačkoli je většina zákroků na nůžkách otázkou půl hodiny, může v některých případech uběhnout i několik dní. A několik dní bez nůžek může pro zákazníka znamenat v hlavní sezoně střihu nepříjemné zdržení.

A zde přicházíme se službou „48H Pruning Guaranteed“, která garantuje naprosto každému zákazníkovi, že bude do 48 hodin opět schopen plně pracovat. Jak, pokud jen pouhé dodání nůžek od zákazníka k nám může zabrat poště právě oněch 48 hodin? Jednoduše - zákazníkovi v těchto případech, kdy je předpoklad delší doby čekání, poskytneme bezplatně nůžky náhradní.

Servis a opravy: Se službou „48H Pruning Guaranteed“ je možné do 48 hodin opět plně pracovat.
Servis a opravy: Se službou „48H Pruning Guaranteed“ je možné do 48 hodin opět plně pracovat.

Záruky a servisní prohlídky

Nůžky jako nástroj – 3 roky. Na nůžky je poskytována záruka až 3 roky. Proč až? Zákazník získává v základu záruku v délce trvání 1 rok. Aby byla zákazníkovi od výrobce prodloužena záruka až na 3 roky, musí splnit povinnost předání nůžek 1x za rok na servisní prohlídku. Což jistě není problém, servisní prohlídka je vcelku rychlá a prodloužení záruky o 1 + 1 rok je jistě příjemný bonus.

Hliníkové tělo nůžek – doživotní záruka! (není vázáno na prohlídky)

Baterie – 2 roky (není vázáno na prohlídky)

Powerpack – 2 roky (není vázáno na prohlídky)

Sestavy a jejich obsah

Nůžky jsou dodávané v ucelených sestavách se vším, co pro jejich provoz zákazník potřebuje.

Sestavy se standardní baterií

nesou označení FELCO 802, FELCO 812, FELCO 822. Při jejich zakoupení získáváte:

  • Nůžky jako nástroj - FELCO 802 / 812 / 822  s brouskem FELCO 903 a mazacím lisem FELCO 991
  • Powerpack 882 = popruhy, toulec na nůžky, řídící jednotka, kabel k nůžkám, nabíjecí adaptér - a to vše v elegantním a praktickém kufru
  • Baterií FELCO 880/195
  • Službu 48H Pruning Guaranteed

Sestavy s dvojitou baterií

nesou označení FELCO 802+, FELCO 812+, FELCO 822+. Při jejich zakoupení získáváte:

  • Nůžky jako nástroj - FELCO 802 / 812 / 822  s brouskem FELCO 903 a mazacím lisem FELCO 991
  • Powerpack 882 = popruhy, toulec na nůžky, řídící jednotka, kabel k nůžkám, nabíjecí adaptér - a to vše v elegantním a praktickém kufru
  • Baterií s dvojitou kapacitou FELCO 880/194
  • Službu 48H Pruning Guaranteed
Oficiálním importérem nářadí značky FELCO pro ČR a SK je společnost Oslavan, a.s.
Oficiálním importérem nářadí značky FELCO pro ČR a SK je společnost Oslavan, a.s.

Kdy budou nůžky dostupné?

Nůžky série Power Blade přinášejí spoustu vylepšení jak po technické stránce, tak také v podobě servisních služeb. Na našem trhu budou nejvnovější modely dostupné v průběhu října 2019. Oficiálním importérem nářadí značky FELCO pro ČR a SK je společnost Oslavan, a.s.

Autor: Oslavan a.s.
Foto: Oslavan a.s.

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.