TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Prodejce náhradních dílů AGROAD se zúčastnil Železnohorského traktoru

Zveřejněno: 6. 9. 2019

V sobotu 17. srpna 2019 se v areálu za kulturním domem ve Žďárci u Seče uskutečnil již šestý ročník oblíbené akce Železnohorský traktor, která rok od roku nabývá na prestiži. Tato událost každoročně patří mezi nejvýznamnější na Chrudimsku. Účastnit se ji mohou nejen fanoušci a majitelé traktorů všech kategorií a typů, ale také rodiny s dětmi. Poskytována je i plocha pro prezentaci různých firem. Letos zde například poprvé své služby a produkty prezentovala společnost AGROAD s. r. o., která se specializuje na prodej náhradních dílů.

Stánek společnosti AGROAD na akci Železnohorský traktor byl v obležení návštěvníků.

Železnohorský traktor už dávno není jen regionální akcí. Rok od roku přijíždí stále více návštěvníků a účastníků z nejrůznějších koutů republiky. Letos dokonce přijel účastník s traktorem Bautz až z Německa, nechyběl ani příjezd řidičů s automobilovými veterány! Letošní ročník navštívilo rekordních 4000 návštěvníků a přijelo 85 strojů. Pořadatel Sbor dobrovolných hasičů Žďárec u Seče, pod záštitou města Seč, však s narůstajícím zájmem každý rok počítá a proto vždy připravuje i bohatý doprovodný program pro všechny věkové kategorie návštěvníků. Letos tomu nebylo jinak. Pořadatelé opět nejen technicky perfektně zorganizovali akci se spoustou zábavy, soutěžemi a občerstvením. Vše podpořilo velice povedené počasí. Návštěvníkům se tak naskytla jedinečná možnost obdivovat stroje tovární výroby a úchvatné doma vyrobené stroje, které jinde neuvidí. Účastníkům se zase naskytla možnost si vyměňovat poznatky, vzpomínky a zážitky mezi ostatními majiteli strojů a samozřejmě nabrat inspiraci pro další úpravy či stavby traktorů. Akci zahájil starosta sboru dobrovolných hasičů Jiří Kučera, posléze předal slovo starostovi města Seče.

V hlavní roli se představily historické traktory Zetor a „domoviny“. Pro jejich provoz jsou nutné kvalitní náhradní díly

Srazu historických traktorů, traktorů „domovin“ a veteránů všeho druhu dominovaly především známé traktory tovární značky Zetor. Nechyběly ani různé doma vyrobené malotraktory a historické traktory zahraniční výroby. Proto, aby majitel mohl udržovat takový stroj v provozuschopném stavu, je potřeba náhradních dílů, které se ale mnohdy těžko shání. Své řešení představila na akci kuřimská společnost AGROAD, která se specializuje na prodej náhradních dílů přes vlastní internetový obchod.

Stánek AGROAD lákal návštěvníky při příjezdu do areálu do oblasti určené pro zábavné aktivity, kde nechyběly dva skákací hrady či různé stánky. Umístění nebylo náhodné, neboť na stánku AGROAD mohli dospělí návštěvníci soutěžit ve kvízu hádání modelů traktorů Zetor a na dětské návštěvníky čekaly šipky, balónky a házení na cíl. Spousta návštěvníků si zasoutěžila a získala velmi hodnotné dárky jako například „sprchový gel pro traktoristy“.

Na stánku AGROAD byl přítomen početný tým specialistů, který ochotně radil zájemcům ohledně nakupování dílů pro zemědělskou techniku. Nejvíce dotazů směřovalo na sortiment blatníků a další příslušenství k traktorům, jako jsou gufera, gumičky, hadice, filtry, světlomety, matice, pláště, ložiska, pružiny, těsnění apod. AGROAD zvládá uspokojit poptávku po náhradních dílech na traktory Zetor (například Zetor 25 a Super 50), na traktory zahraniční výroby, malotraktory, sklízecí techniku, návěsy či nákladní automobily již po dobu dvaceti čtyř let. Portfolio produktů je stále rozšiřováno, ve skladě se nyní nachází tisíce dílů s krátkou dodací lhůtou a dvouletou zárukou.

Díly od AGROAD se těší velkému zájmu

Největší návštěvnost stánku AGROAD byla zaznamenána před zahájením spanilé jízdy přes Seč, v době, kdy na akci mířilo tisíce návštěvníků. Poté následovaly soutěžní jízdy slalom (jízda zručnosti) a sprint (rychlostní závod) – dle kategorií výkonu a typu stroje a divácká soutěž v koulení balíků slámy. Slavnostní vyhodnocení a předání cen proběhlo v závěru akce. Hodnotné ceny pro výherce, jakožto jeden z hlavních partnerů akce, věnovala i společnost AGROAD, která podporuje během roku i spoustu jiných regionálních akcí napříč republikou. Majitelům veteránů je tak stále nablízku a schopna řešit jejich individuální požadavky na díly.

Po celou dobu moderované akce se bylo možné zdarma svést moderními traktory značky Fendt. Nechyběl ani hudební doprovod a samozřejmě bohaté občerstvení. Vstupné na akci je vždy dobrovolné, parkování je zdarma. On-line registrace traktorů se koná vždy na internetových stránkách obce. Kdo přijede s traktorem, dostává navíc dárek zdarma. Během akce je pořizován audiovizuální záznam a fotodokumentace, která je zveřejněna na webových stránkách SDH Žďárec u Seče, obce Žďárec u Seče a YouTube. Každý má tak uchovanou vzpomínku na tuto originální akci.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Milan Jedlička, AGROAD

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.