Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

První patent převodovky Kuhn MASTERDRIVE slaví 30. výročí

Zveřejněno: 15. 2. 2024

První patent na převodovku Kuhn MASTERDRIVE, kterou je vybavena většina rotorových shrnovačů Kuhn, byl podán v roce 1994. Třetí generace převodovky MASTER DRIVE GIII byla vyvinuta do nejnáročnějších podmínek.

První patent převodovky Kuhn MASTERDRIVE slaví 30. výročí.

Společnost Kuhn chce, aby její stroje splňovaly požadavky zákazníků. Zemědělské stroje musí obdělávat stále více hektarů a vydržet stále větší namáhání. Spolehlivost a dlouhá životnost strojů je klíčem k tomu, aby splňovaly požadavky uživatelů na využití a uspokojovaly jejich potřeby na pracovní výkon.

Většina rotorových shrnovačů je vybavena nejnovější převodovkou Kuhn MASTERDRIVE GIII. Třetí generace převodovky Kuhn MASTER DRIVE GIII byla vyvinuta do nejnáročnějších podmínek. Tato převodovka byla konstruována pro vyšší nároky na výkon a tím i větší zatížení hnacího mechanismu. Je to způsobeno většími pracovními záběry a většími průměry rotoru při shrnování náročného materiálu (siláže, senáže, sena a slámy).

Bližší pohled na převodovku Kuhn MASTER DRIVE GIII.
Bližší pohled na převodovku Kuhn MASTER DRIVE GIII.

Pro dosažení vyšší odolnosti o pevnosti bylo na převodovce provedeno několik úprav: hliníková uložení, delší vodící dráha ramen pro menší opotřebení kladek, větší kladky pro snížení otáček a pro menší opotřebení vodících drah, ramena se zesíleným uložením, zesílené držáky ramen, zesílená hlavní hřídel, nové zesílené spojení držáku ramena s ramenem (šroubované spojení s ocelovým pouzdrem).