Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Revoluční koncept pneumatiky dostal ocenění

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Koncept Mitas PneuTrac byl poprvé k vidění na veletrhu Agritechnica 2013. Nyní koncept získal ocenění Technical Innovation Award v Bologni v Itálii na veletrhu EIMA.

Mitas

Porota ocenila koncept Mitas PneuTrac jako nejlepší inovaci na základě podrobného technického popisu a praktické ukázky tohoto unikátního konceptu.

Mitas intenzivně testuje koncept PneuTrac na 18palcovém ráfku, začal i na dynamických zkouškách na větším 38palcovým ráfkem a plánuje otestovat novou velikost.

Mitas PneuTrac bude jednou z nejvyhledávanějších inovací na veletrhu EIMA v Bologni.

Společnost Mitas neskrývá nadšení. Koncept vyvolal obrovský zájem mezi zemědělci a samotnými výrobci techniky. Ocenění pomůže firmě koncept přenést do komerční produkce.

Jakmile bude PneuTrac v prodeji, plánuje Mitas zahájit vývoj nového rozměru a nabídnout širší výběr velikostí.

Mitas PneuTrac zajišťuje lepší trakční efektivitu a nižší prokluz, což má za následek nižší provozní náklady, vyšší výnosy plodin a menší poškození půdy ve srovnání se standardními pneumatikami. PneuTrac poskytuje velmi stabilní jízdu při nízkých inflačních tlaků, což zajišťuje komfort a bezpečnost bez potřeby přizpůsobit tlak vzduchu. 

Stopa konceptu Mitas PneuTrac je o 53 procent větší, než u standardní pneumatiky, a má vyšší tažnou sílu. To zajišťuje šetrnou manipulaci s mnohem nižším a lepším rozložením tlaku na místě a menší zhutnění zemědělské půdy.

Boční stabilita Mitas PneuTrac je na velmi vysoké úrovni ve srovnání se standardními pneumatikami - 167 procent vyšší. PneuTrac je namontován na standardní ráfky kol.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Mitas

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.