Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Sběrací vozy Strautmann Ambion dostanou nový sběrač Flex-Load

Zveřejněno: 14. 6. 2023

Pro rok 2024 představuje společnost Strautmann nový sběrač Flex-Load pro řadu sběracích vozů Strautmann Ambion. Díky velkému pracovnímu záběru 2,25 metru a zdvihu se nový sběrač Flex-Load uplatní při sklizni velkých objemů píce a na nerovném terénu.

Sběrací vozy Strautmann Ambion dostanou nový sběrač Flex-Load.

Stále častěji se sklízí velké objemy píce. S tím následně souvisí široké řádky hmoty. Běžné sběrací vozy s tím mají problém a naráží na své limity. S novým sběračem Flex-Load, který byl vyvinut speciálně pro sklizeň sena, dosahuje Strautmann Ambion vynikajícího sběru píce. Kromě toho jsou prsty sběrače šetrné k píci.

Nový sběrač Flex-Load má velký pracovní záběr 2,25 metru podle DIN. To je v segmentu senážních vozů unikátní a umožňuje spolehlivě sbírat i velké množství píce. Pohon je hydraulický, takže rychlost lze flexibilně přizpůsobit podmínkám sklizně. Díky nově vyvinutému odpružení má sběrač také obrovský zdvih – 25 cm. Ve spojení s pružnými plastovými prsty sběrače je dosaženo dokonalého sběru píce. Výrazně se zlepšuje kvalita sběru, zejména v členitém terénu. Nedochází tak k pronikání nečistot do píce.

Pro řadu senážních vozů Strautmann Ambion jsou tak nyní k dispozici tři různé typy sběračů. Kromě standardního, řízeného sběrače o šířce 1,80 metru nabízí společnost Strautmann také neřízený sběrač Flex-Load o šířce 1,80 metru. Třetím typem je již zmíněný Flex-Load.

Sběrač Flex-Load pro řadu senážních vozů Strautmann Ambion je široký 2,25 metru.
Sběrač Flex-Load pro řadu senážních vozů Strautmann Ambion je široký 2,25 metru.