Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Skupina Wacker Neuson s dvojciferným růstem v první polovině roku

Zveřejněno: 6. 8. 2019

Skupina Wacker Neuson pokračovala ve svém růstu v první polovině roku 2019. Tržby meziročně vzrostly o 15,2 % a dosáhly nového rekordu 950,7 milionu eur.

Kramer je součástí skupiny Wacker Neuson.

V Evropě, kde skupina generuje necelé tři čtvrtiny svého obratu, vzrostly tržby o 15,5 % na 692,3 milionu eur. Kromě silné poptávky ze strany evropského stavebnictví se obchod se stroji pro zemědělství trochu zvýšil. Obrat kolových nakladačů a teleskopických manipulátorů Weidemann a Kramer vzrostl o 31,8 % na 152 milionů eur.

V Americe dosáhl obrat 229,5 milionu eur, což je nárůst o 13,7 %. Tento růst byl mimo jiné výsledkem pokroku v rozšiřování sítě nezávislých prodejců v Severní Americe a dobrého rozvoje v Latinské Americe, kde skupina dosáhla dvojciferného růstu. Tržby v Asijsko-tichomořském regionu vzrostly o 19,9 %na 28,9 milionu eur. Spolupráce v oblasti malých rypadel s firmou John Deere v tomto regionu se prý vyvíjí dobře. Zatímco skupina dokázala výrazně zvýšit prodeje v Číně, v Austrálii zaostávají.

Příjem objednávek na nové stroje zůstává vysoký, zejména díky silné poptávce ze stavebnictví. Z hlediska ziskovosti skupina očekává silnější druhou polovinu roku ve srovnání s předchozím rokem.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Wacker Neuson

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.