Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

SMS CZ vstupuje na portugalský trh

Zveřejněno: 16. 10. 2023

Rokycanský výrobce zemědělských strojů na zpracování půd, luk a pastvin, SMS CZ, rozšiřuje oblast své působnosti a uzavřením spolupráce s obchodním partnerem vstupuje do Portugalska, kde budou stroje SMS CZ nacházet uplatnění i v novém segmentu zemědělství, kterým je pěstitelství ořechů a suchých plodů. Produkty SMS CZ se zároveň představili portugalskému publiku na výstavě Agroglobal v Santarénu.

SMS CZ na portugalské výstavě.

Po červnovém oznámení o vstupu na australský trh přichází SMS CZ s dalším rozšířením oblasti působnosti. Tentokrát se jedná o Portugalsko, pro které je charakteristické pěstování obilnin, kukuřice, rýže, ovsa, brambor, oliv a ovoce. V rámci živočišné výroby je významný chov skotu, prasat, ovcí, koz.

„Navazování spolupráce s novými partnery a vstup na nové trhy je pro nás z obchodního pohledu jedním ze tří strategických cílů. Těmi dalšími jsou inovace a vývoj nových produktů a péče o stávající síť. Zajímavostí je, že klientela partnera prodávajícího stroje v Portugalsku se specializuje na pěstování ořechů a dalších suchých plodů. Naše nabídka strojů byla hned na úvod spolupráce uzpůsobena místním požadavkům, kde je důraz kladen na to, aby se stroje vešli mezi řádky plodin/stromků. Po strojích na zpracování půdy a luk a pastvin tak vstupujeme do nového segmentu, kde nacházejí naše stroje využití,“ říká Petr Jirsa, jednatel společnosti SMS CZ s.r.o.

SMS CZ tak rozšířilo svou produktovou nabídku secího stroje SMS SMART o model SMS SMART 250, který disponuje pracovním záběrem 2,5 metru. Uplatnění tohoto stroje se očekává nejenom na pyrenejském poloostrově, ale také v Austrálii, odkud je poptávka o tento stroj také. Obecně SMS SMART 250 najde uplatnění u farmářů pracujících na menších výměrách, nebo s traktory o nižších výkonech.

K navázání spolupráce došlo z jara a do země byly již dodány první stroje SMS CZ, včetně oblíbeného secího stroje SMS SMART 300. Ten si mohli místí zemědělci prohlédnout o prvním zářiovém týdnu na portugalské výstavě Agroglobal konané v Santarénu.