Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Speciál IVECO X-WAY pro přípravu krmné směsi dodala společnost AGROTEC Group

Zveřejněno: 1. 12. 2021

Společnost AGROTEC Group pro svého zákazníka dodala vozidlo IVECO X-WAY se speciální nástavbou s míchárnou krmné směsi. Nástavba je vybavena míchárnou a kladívkovým šrotovníkem.

Speciální nástavba pro přípravu krmné směsi na podvozku IVECO X-WAY.

Pro svého zákazníka dodala společnost AGROTEC Group vozidlo se speciální nástavbou s míchárnou krmné směsi. Jako nosič nástavby byl zvolen IVECO X-WAY s pohonem 8x4 a řiditelnou zvedací poslední nápravou. Vůz je vybaven motorem o výkonu 353 kw, automatizovanou 12stupňovou převodovkou a pomocným pohonem tzv. PTO pro pohon nástavby. Celková hmotnost vozidla dosahuje 32 tun.

Nástavba je vybavena míchárnou o objemu 14 500 litrů s možností míchání 7,5 t krmné směsi, a celkovým objemem 18 600 litrů což odpovídá 11,5 t krmné směsi. Celá míchárna je uložena na tenzometrech umožňující kontinuální vážení, které je zobrazováno na digitálním displeji umístěném v zadní části nástavby (nachází se tam i ovládání). Nástavba je také vybavena kladívkovým šrotovníkem osazeným 160 kladívky s výkonem 30 t/h a válcovým mačkačem o výkonu 20 t/h. Dvě míchací jednotky zabezpečují homogenitu zamíchání 1: 100 000. Samozřejmostí je registrace MVKS na ÚKZÚZ a výroba krmných směsí v režimu BEZ GMO.

Jako nosič nástavby byl zvolen IVECO X-WAY s pohonem 8x4 a řiditelnou zvedací poslední nápravou.
Jako nosič nástavby byl zvolen IVECO X-WAY s pohonem 8x4 a řiditelnou zvedací poslední nápravou.

Díky své robustní koncepci je IVECO X-WAY vhodný pro nejrůznější druhy nástaveb. Své uplatnění najde v zemědělství, stavebnictví a také v silniční přepravě. Řidiči bezpochyby ocení skvělý výhled z vozidla a snadné ovládání všech funkcí v kabině pomocí aplikace Smart Connectivity Pack. K vozidlu je možné využít i službu vzdálené diagnostiky. V případě, že autodiagnostika vozu signalizuje závadu, služba umožňuje vzdálené programování bez nutnosti navštívit servis, což přináší provozovateli vozidla úsporu nákladů.

Společnost AGROTEC Group je na trhu od roku 1990 a od svého vzniku se vypracovala na největšího dodavatele pozemní techniky v České republice. Na divizi nákladních automobilů Vám připraví nástavbu na vozidlo přímo na míru, včetně speciálů pro zemědělství a vozidla IVECO Traktor s homologací T.

Autor: Mgr. Lukáš Manca
Foto: Mgr. Lukáš Manca

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.