Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Steyr Expert CVT je nová řada traktorů v segmentu do 130 koní s plynulou převodovkou

Zveřejněno: 12. 4. 2019

V rámci setkání prodejců značky Steyr v rakouském Saalfeldenu proběhlo zároveň představení nového kompaktního traktoru Expert CVT. Nová řada traktorů má všechny předpoklady pro vykonávání práce v zemědělství, dopravě a komunálu.

Řada Expert CVT zahrnuje celkem čtyři modely o výkonu od 100 do 130 koní.

Po traktorech značky New Holland a Case IH, které spadají pod stejný koncern, jako Steyr, tak přichází i třetí značka s kompaktním modelem vybaveným plynulou převodovkou.

Vzhledem ke své velikosti jsou nové traktory určeny pro ty, co požadují vysoce výkonný kompaktní traktor. Výrobce Steyr hlavně vyzdvihuje výbavu, do které spadá převodovka S-Control CVT, technologie pro řešení emisí Hi-eSCR 2, výkonné hydraulické čerpadlo CLSS 110 l/min, odpružená kabina a přední náprava.

Řada Expert CVT zahrnuje celkem čtyři modely - 4100 Expert CVT, 4110 Expert CVT, 4120 Expert CVT a 4130 Expert CVT, které jsou osazeny 4,5litrovými motory NEF FPT Industrial s jmenovitým výkonem od 100 do 130 koní.

Převodovka CVT (menší verze té, která se nachází ve větších modelech Steyr) zajišťuje plynulé zrychlení na nejvyšší rychlost 40 km/h, což lze dosáhnout s funkcí Eco při snížených otáčkách motoru. Převodovka s dvouspojkovou technologií umožňuje snadný rozjezd do kopce. Nově použité elektronické řízení reguluje celou převodovku CVT a není tedy určeno pouze pro rychlejší změny převodových stupňů.

Steyr Expert CVT je speciálně navržen pro práci s vývodovým hřídelem (sečení, zpracování půdy). Traktory je možné objednat také s čelním nakladačem. Přední závěs a přední vývodový hřídel je výbavou na přání.

Přečtěte si také

Autor: Milan Jedlička
Foto: Steyr

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.