50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Systém pro zlepšení efektivity práce čelního nakladače získal ocenění Zlatý klas na agrosalonu Země živitelka 2021

Zveřejněno: 30. 8. 2021

Quicke Control Systém zlepšuje efektivitu práce čelního nakladače traktoru. Je vybaven softwarem, který umožňuje automatizaci jednotlivých funkčních úkonů nakladače na základě vyhodnocení údajů z polohových a tlakových snímačů. Ovládání celého systému je umožněno unikátním joystickem, který výrazně zjednodušuje ovládání a zlepšuje bezpečnost práce nakladače.

Quicke Control Systém získal ocenění Zlatý klas.

Quicke Control Systém získal ocenění Zlatý klas v rámci 47. ročníku mezinárodního agrosalonu Země živitelka 2021. Agrosalon s podtitulem „Inspirací k činům“ se koná 26. – 31. 8. 2021. Systém mohou návštěvníci vidět na výstavní ploše firmy Manatech CZ.

Firma Quicke, která je světovým lídrem ve výrobě čelních nakladačů určených k montáži na traktory, přišla s novým pokrokovým řešením ovládání nakladačů. Jde o nový patentovaný systém QCS (Quicke Control System) postavený na 70 letech zkušeností a špičkovém hardwaru nabízí kompletní škálu řešení. Nastavuje vysokou laťku v oblasti přesného, inteligentního a efektivního ovládání čelních nakladačů. Můžete si vybrat ze dvou základních systémů.

Prvním z nich je QM-Command nabízející rovnováhu mezi jednoduchostí a funkčností. Zcela nový systém integruje ovládání všech funkcí do joysticku, včetně tlumení rázů SoftDrive a hydraulického zajišťování nářadí Q-Lock. K dispozici máte dvě další tlačítka pro ovládání funkcí traktoru. Kromě toho je volitelně k dispozici nezávislá třetí funkce (Live3). Mezi vlastnosti a prvky tohoto systému patří ergonomické, jednoduché a rozšiřitelné ovládání, snadné umístění v moderních kabinách traktoru. Rozvaděč připojený ke zbrusu nové elektromechanické řídicí jednotce disponuje systémem rekuperace energie. Tento patent firmy Quicke ušetří až 20 % paliva při práci s nakladačem. Pracujete-li s nakladačem Quicke 500 hodin ročně, ušetříte až 25 tisíc korun za jeden rok provozu! Nakladač navíc funguje nezávisle na nákladu, což umožňuje obsluze snadné ovládání a kontrolu nad pohybem nakladače i při manipulaci s nejtěžšími břemeny. Promyšlené ovládání nabízí snadno přístupnou třetí a čtvrtou funkci – přes kolébkový spínač. Řada nakladačů Q je vybavena tlumením rázů SoftDriven: rázy jsou vždy tlumeny z obou stran zvedacích hydraulických válců, přičemž zapnutí a vypnutí probíhá vždy z kabiny traktoru prostřednictvím joysticku. QM-Command dále zahrnuje hydraulické upínání nářadí Q-Lock, funkční tlačítka (dvě tlačítka určená k ovládá ní funkcí traktoru, např. změny směru jízdy), funkci vyklepávání materiálu a rozptylu materiálu, dvě plovoucí polohy pro nakladač a pro pracovní nářadí v kombinaci s volitelnou živou třetí funkcí (nezávislé ovládání funkce – Live3).

Cílem soutěže ZLATÝ KLAS je vybrat, a především vyzdvihnout a ocenit špičkové výrobky a novinky z oblasti techniky a mechanizace v zemědělství, dále také z potravinářství, lesního a vodního hospodářství včetně opravárenství. Soutěž vyhlašuje Ministerstvo zemědělství České republiky a koná se pod záštitou ministra zemědělství v rámci Mezinárodního agrosalonu Země živitelka. Soutěží se podle vydaného Soutěžního řádu ve 4 kategoriích: rostlinná výroba, živočišná výroba, mechanizace, potravinářství a zpracovatelský průmysl. Přihlášené exponáty posuzuje soutěžní porota sestavená z odborníků (zástupci MZe, odborného školství, výzkumných ústavů, kontrolních institucí zemědělsko-potravinářského komplexu).