Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Tatra na Agritechnice představí speciální vozidlo řady PHOENIX

Zveřejněno: 30. 10. 2017

V polovině listopadu se bude v Německém Hannoveru konat tradiční veletrh Agritechnica. Jde o jednu z největších výstavních událostí v oblasti zemědělských technologií a strojů na světě. Letos na veletrhu bude zastoupena i kopřivnická společnost TATRA TRUCKS.

Tatra Phoenix

Uplynuly dva roky a v Hannoveru se ve dnech 12. až 18. listopadu opět otevřou brány veletrhu Agritechnica. Mezi tisíci vystavovateli se letos představí i kopřivnická TATRA TRUCKS. Ta ve spolupráci s se svým německým dealerem Metallbau und Fahrzeughandel Friedrich bude vystavovat speciální vůz TATRA PHOENIX Euro 6 v provedení návěsový tahač s podvozkem v konfiguraci 4x4 určený pro kompletaci se zemědělskými návěsy (populárně zvaný též Tatraktor). Nové speciální vozidlo je vybaveno prodlouženou tzv. spací kabinou a je uzpůsobeno pro pohyb jak na zemědělských plochách, tak na běžných silnicích. Novinka bude vystavena na společném stánku kopřivnické firmy a výše zmíněného dealera v hale číslo 4, A21.

Tradiční veletrh Agritechnica se koná každé dva roky a jeho historie se začala psát v polovině 80. let minulého století ve Frankfurtu nad Mohanem. Od poloviny 90. let se pravidelně koná v Hannoveru, přičemž se těší velké přízni jak vystavovatelů, tak i návštěvníků ze všech koutů světa. V roce 2015 na hannoverský veletrh zavítalo přes 450 tisíc návštěvníků ze 115 států, svou produkci a výrobní možnosti předvedlo přes 2800 vystavovatelů z 52 zemí ve více než 20 výstavních halách. Ty nejlepší výrobky jsou tradičně oceňovány zlatými a stříbrnými veletržními medailemi.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Tatra

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.