Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Teleskopické manipulátory Case IH Farmlift prošly modernizací

Zveřejněno: 14. 11. 2023

Teleskopické manipulátory Case IH Farmlift modelového roku 2024 jsou nyní vybaveny převodovkou 6F/3R PowerDrive, která je již zavedena u některých manipulátorů Farmlift, a novými nálepkami na přepracovaném designu kapoty, který zlepšuje výhled doprava. Nový teleskopický manipulátor se novinářům představil na Tiskových dnech v Rakousku.

Teleskopické manipulátory Case IH Farmlift prošly modernizací.

Zatímco modely Case IH Farmlift 633 (maximální nosnost/výška zdvihu 3,3 tuny / 6 metrů), 737 (3,7 tuny / 7 metrů) a 935 (3,5 tuny / 9 metrů) disponují zavedeným hydraulickým systémem (140 l/min), u modelů Farmlift 636 (3,6 tuny / 6 metrů) a 742 (4,2 tuny / 7 metrů) je nyní k dispozici nové čerpadlo s vysokým průtokem 160 l/min. To přináší o 25 % zkrácené doby zvedání/spouštění, což vede k rychlejším pracovním cyklům a většímu množství materiálu přemístěného za hodinu a den.

Manipulační schopnosti teleskopických manipulátorů Case IH Farmlift zlepšuje také integrace oceněného elektrohydraulického samonivelačního systému. Úhlové snímače poskytují řídicí jednotce informace o poloze nářadí v reálném čase. Software stroje pak okamžitě vypočítá přesný požadavek na průtok oleje, čímž se optimalizuje přesnost samonivelace.

Vylepšené ovládací prvky zvyšují produktivitu a pohodlí díky lepší ergonomii a snadnému ovládání. Nový 7palcový barevný LCD displej usnadňuje čtení klíčových provozních údajů teleskopických manipulátorů Case IH Farmlift a umožňuje provádět klíčová nastavení a úpravy. Všechny modely jsou nyní připraveny na AFS Connect a dodávají se s ročním předplatným telematiky AFS Connect pro sledování dat stroje.

Nový 7palcový barevný LCD displej usnadňuje čtení klíčových provozních údajů teleskopických manipulátorů Case IH Farmlift.
Nový 7palcový barevný LCD displej usnadňuje čtení klíčových provozních údajů teleskopických manipulátorů Case IH Farmlift.

U strojů Case IH Farmlift s novou zadní kamerou může LCD displej zobrazovat její obraz i při zařazení zpětného chodu. Vedle obrazovky se nachází nový indikátor zatěžovacího momentu s LED diodami a stabilní úrovní rizika, který varuje, pokud se blíží maximální zatížitelnost a hrozí hydraulické zablokování.

Nová nastavitelná ovládací loketní opěrka údajů teleskopických manipulátorů Case IH Farmlift na sedadle obsahuje integrovanou klávesnici pro snadný přístup ke klíčovým funkcím a nový joystick s integrovaným ovládáním hydrauliky a převodovky. Mezi funkce patří tlačítko Active Bucket Shake / back to position. Prostřednictvím ovládacího terminálu a joysticku lze nastavit rychlost shrnování/vyhrnování podle potřeby. Nová poloautomatická funkce umožňuje obsluze nastavit dvě předem určené cílové polohy ramene pro cykly zvedání / spouštění, vysypávání / tlačení a vysouvání/zasouvání výložníku.

Snadný přístup k motoru manipulátoru Case IH Farmlift.
Snadný přístup k motoru manipulátoru Case IH Farmlift.

Funkce plynulého průtoku umožňuje jemné nastavení otáček motoru nebo pomocného průtoku, který se pak ovládá tlačítkem joysticku pro pohon připojeného příslušenství, například rotačního kartáče. Uložit lze nastavené otáčky motoru stroje Case IH Farmlift pro provoz konkrétního nářadí.

V přepravním režimu je vypnuta hydraulika ramene, zapnuto plynulé přemísťování výkonu a řízení dvou kol, zatímco v nakládacím režimu je upřednostněno rychlé přemísťování a rychlý pohyb ramene. V manipulačním režimu, vhodném pro přesné manipulační aplikace, jako je vykládka nákladních automobilů nebo stohování balíků, se obnoví výchozí nastavení pro plynulý posun a ovládání ramene stroje Case IH Farmlift. Volit lze také nízkou nebo vysokou citlivost joysticku.

Modely teleskopického manipulátoru Case IH Farmlift 2024 lze objednávat již nyní.