Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Case IH významně zvýšil hodnoty manipulátorů Farmlift pro rok 2019

Zveřejněno: 12. 10. 2018

Nejoblíbenější modely řady teleskopických manipulátorů Case IH Farmlift získávají inovace pro rok 2019, které zvyšují kapacitu, komfort a výkon.

Case IH Farmlift

Zdvihová kapacita byla u klíčových modelů zvýšena, tím pádem uživatelé zvednou těžší břemena a sníží se počet cyklů na jednu úlohu. Maximální nosnost u dvou modelů s maximální výškou zdvihu 6 m byla zvýšena o 100 kg. Výsledkem je, že Farmilft 633 má maximální zdvihovou kapacitu 3 300 kg, zatímco model 636 má maximální zdvihovou kapacitu 3 600 kg a model Farmlift 737 s výškou zdvihu 7 metrů má zvýšenou kapacitu o 200 kg na 3 700 kg.

Nové převodovky

Modely Farmlift 742 a Farmlift 935 zůstávají nezměněny. Nově je ale k dispozici na výběr mezi převodovkami. Kupující si tak může vybrat vhodnou převodovku přímo do svých podmínek. Modely Farmlift 633, 737 a 935 jsou standardně vybaveny čtyřmi převodovými stupni vpřed/vzad s manuálním řazením. Volitelně je k dispozici šestistupňová poloautomatická převodovka, která automaticky ovládá převody čtyři, pět a šest. Obě převodovky jsou schopny dosáhnout maximální rychlosti 34 km/h.

Standardem u modelů 636 a 742 je šestistupňová převodovka, která je plně automatická pro jízdu vpřed. Může být též provozována v poloautomatickém režimu, kdy se automaticky volí pouze stupně čtyři, pět a šest, což zajišťuje hladší jízdu na silnici. Tyto modely dosahují vyšší rychlosti – 40 km/h.

Převodovky jsou vybaveny novým elektronickým modulačním systémem, který zvyšuje hladkost řazení a zvyšuje komfort jízdy. Převodové poměry byly vylepšeny, aby se zvýšil výkon v situacích, kdy je vyžadována vysoká trakce, jako je například jízda na svazích nebo stoupání po hromadě siláže v jámě. Další novinkou je možnost obut manipulátory do průmyslových pneumatik Michelin BibLoad o velikosti 460/70 R24.

Zlepšený komfort a snadnější obsluha

Další inovací je systém, který se automaticky postará o narovnání kol před změnou režimu řízení. Ulehčeno bylo rovněž připojování nářadí. Pro všechny modely jsou nyní k dispozici dvě možnosti automatického mazacího systému, které jsou plně integrovány do stroje, aby bylo zajištěno mazání všech bodů, aniž by do toho zasahovala obsluha. První možnost je elektronicky řízené čerpadlo pro mazání podvozku, náprav, otočných bodů a válců, zatímco druhou možností je hydraulicky ovládané mazací čerpadlo umístěné na výložníku.

Na přání je k dispozici nové vyhřívané a pneumaticky odpružené sedadlo. Sloupek s volantem lze sklápět.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Case IH

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.